Menu

.      

Aigar Leokile enduuro maailmameistrivõistluste pronksmedal!

Vasakult poodiumil: Joakim Ljunggren, Christophe Nambotin ja Aigar Leok  Foto: enduro-abc.comTM Factory Racing meeskonnas sõitvale Aigar Leokile oli tänavune hooaeg enduuro MM-sarjas väga edukas. Etapivõit Soomest ja hooaja kokkuvõttes pronksmedal oma teisel enduuro hooajal on märk sellest, et Aigari otsus vahetada krossimaailm enduuro vastu oli õige. Ja enne viimaseid, sellel nädalavahetusel Prantsusmaal sõidetud etappe, oli Aigaril reaalne võimalus võidelda  ka hõbemedalile. Seda ja veel kõrgemat, maailmameistritiitlit saab Aigar püüdma hakata aga juba järgmisel aastal, kui ta jätkab TM Factory Racing meeskonnas.

Esimesel päeval tõusis Aigar kiirelt E3 klassi viiendalt kohalt kolmandaks ja samal kohal ta päeva ka lõpetas. Etapi võitis tänavune selle klassi maailmameister prantslane Christophe Nambotin, edestades rootslast Joakim Ljunggreni. Just Ljunggren oli aga see sõitja, kellega Aigar tänavuse hõbeda ja pronksi peale võitlust pidas. See tähendas, et rootslane sai enne selle hooaja viimast võistluspäeva Aigari ees nelja punkti suuruse edumaa.

Pühapäeva alustas Aigar hästi, peale esimest krossitesti oli ta Nambotini järel teisel kohal, Ljunggren oli kolmas. Järgmisel, enduurotestil möödus rootslane Aigarist ja võitlus kahe mehe vahel jätkus. Ka pühapäeval jäi Ljunggren peale lõpetades klassi E3 teisel kohal, Aigar Leok oli kolmas, kahe mehe vahe jäi 8,65 sekundi peale. Võitja taas Nambotin.

„Tegelikult oli hea nädalavahetus, enduuro testiga ei saanud kahjuks sina peale, teistel testidel olin võrdne või kiirem ja enduuro testil kaotasin aega. Püüdsin küll, kuid mingil põhjusel see mulle nii hästi ei istunud. Sinna need vajalikud sekundid jäid,“ võttis Aigar Leok võistlusnädalavahetuse kokku.

See tähendas, et hooaja kokkuvõttes kuulub Aigar Leokile Nambotini ja Ljunggreni järel klassi E3 kolmas koht ja maailmameistrivõistluste pronksmedal, mis on esimene enduuro MM-sarja medal Eestis. Loodetavasti tuleb neid veel kuhjaga juurde. Kokku oli Aigar sellel aastal poodiumil 16. etapist kümnel.

„Kõik poodiumiastmed sai läbi käidud, ega hooaja alguses ei osanud midagi sellist küll tahta. Loomulikult olen selle hooajaga rahul, eriti kui lisada siia juurde veel ka Euroopa meistritiitel. See näitab, et tehtud töö on läinud õiges suunas. Samas jääb ikkagi see hõbemedal kripeldama, vahed olid nii väikesed ja kõik oli võimalik, tulin siia teadmisega, et kaotada pole midagi ja nii ma ka rajale läksin, kuid Joakim oli sel korral parem. Suured tänusõnad tahaks öelda oma Eesti toetajatele, kes aitasid mind sellel aastal ja tänu kellele see üldse teoks sai, mis tänavu kõik juhtus. Suured tänud kõigile, kes kaasa elasid ja toetasid,“ võtab Aigar Leok hooaja kokku.

Uus hooaeg toob Aigari sõnul konkurentsi E3 klassi juurde, juttu on olnud hispaanlase Ivan Cervantese ja tänavuse juuniorite maailmameistri, prantslase Matthias Bellino tulekust sellesse klassi. Kuid Aigari sõnul teeb tugevnev konkurents vaid head ja karta pole põhjust kedagi.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD