Mõrvasüüga noormees sooritas arestimajas enesetapu

vtValga politsei arestimajas sooritas möödunud nädala lõpus enesetapu noormees, kes oli kohtu all süüdistatuna eaka naise röövmõrvas.

Arestimaja töötaja avastas 19. oktoobril, kella 16.30 ajal, et 26-aastane Tarmo oli end kambris ribadeks käristatud voodilina abil üles poonud. Arestimaja töötaja andis üliraskes seisus noormehele kuni kiirabi saabumiseni esmaabi, mille järel viisid meedikud mehe haiglasse. "Arstidel ei õnnestunud tema elu siiski päästa ja pühapäeva õhtul mees suri," ütles Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peitel BNS-ile.

Tartu maakohus oli Tarmo ja temaga koos kohtu all oleva 18-aastase noormehe süüasja arutamise määranud esmaspäevaks, kuid istung lükkus nüüd seoses nädalavahetuse traagiliste sündmustega edasi. Uus istung on määratud 29. oktoobrile. Kohus arutab süüasja kinniste uste taga.

Politsei sai kuritööst teate mullu 11. novembril, kui Valgamaal Aakre külas leiti kaevust 78-aastase naise surnukeha. Juba samal päeval pidas politsei kuriteos kahtlustatavana kinni toona 17-aastase nooruki ning järgmisel päeval tema tuttava, 1986. aastal sündinud Tarmo. Viimane on korduvalt kriminaalkorras karistatud ning viibis vabaduses katseajal. Kohtu loal võeti mõlemad mehed vahi alla.

Süüdistatavad on Puka valla elanikud ning noorem mees tundis ohvrit. Süüdistuse kohaselt tahtsid mehed vanaproualt raha röövida. 10. novembri õhtul tungisid nad aknaklaasi lõhkumise teel naise majja sisse, seejärel üritas üks neist naist kägistada, mille tagajärjel kaotas ohver teadvuse. Pärast seda lohistasid mehed naise naabertalus asuva kaevu juurde ning viskasid ta sinna.

"Ekspertiisi tulemusele tuginedes võib väita, et naine suri uppumise tagajärjel," sõnas kriminaalasja kohtueelset menetlust juhtinud Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Milvi Väin.

Uurimise käigus kogutud tõenditest selgub, et mehed võtsid majast kaasa teelusikad ja alkoholipudelid. "Pudelid leiti hiljem metsast ning lusikad süüdistatava elukohast," sõnas Väin.

Mehi süüdistatakse karistusseadustiku röövmõrva käsitletava paragrahvi järgi. 26-aastast meest süüdistati veel alaealise kaasatõmbamises kuriteo toimepanemisele ja mobiiltelefoni varguses.


 


 

LOE VEEL


 

VIIMATI LISATUD


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD