Politsei pidas kinni Tartus vanu autosid varastanud mehed

Foto: PolitseiLõuna prefektuuri Tartu kriminaalpolitseinikud pidasid kinni kolm meest, keda kahtlustatakse tänavu suvel ja sügisel Tartu linnast mitme Audi 80 ärandamises.

Kolme meest, kellest kaks on 27-aastased ja üks 57-aastane, kahtlustatakse kahe Audi 80 varastamises tänavu augustis Tartus Jaama tänaval. Lisaks kahtlustab politsei üht meest veel kahe Audi 80 varastamises Tartust tänavu augustis ja oktoobris. Foto: PolitseiVarguste toimepanemise motiiv oli saada sõidukite utiliseerimisest varalist kasu, teatas Lõuna prefektuuri pressiesindaja BNS-ile.

Kohus on kõiki kolme meest varem kriminaalkorras karistanud, lisaks oli kohus ühe meestest kinnipidamise ajal varasemalt toime pandud vägivallakuriteo eest tagaotsitavaks kuulutanud.

Foto: PolitseiKohus võttis prokuratuuri taotlusel ühe mehe vahi alla, vältimaks edasiste kuritegude toimepanemist. Samuti vahistas kohus varasema kuriteo eest tagaotsitava mehe.

Politseil on alust kahtlustada, et varastatud sõidukeid hoiustati ja lammutati juppideks Tartumaal asuval taluõuel. Kahtlustatavad olid spetsialiseerunud just vanematele Audidele ning nende eesmärk oli sõidukitelt juppe võtta ning ülejäänu metalli kokkuostupunkti maha müüa.

Foto: PolitseiLõuna prefektuuri kriminaalbüroo juht Vallo Koppel ütles, et käimasoleva menetluse raames on kriminaalpolitseinikud kahtlustatavatelt tagasi saanud kolm Tartust varastatud Audit, millest kahte ei olnud kurjategijad jõudnud veel lammutada. "Politsei kiire sekkumine ja vargustes kahtlustatavate isikute kindlaks tegemine tingis ka selle, et meestel ei õnnestunud varastatud sõidukite pealt tulu teenida," lausus Koppel.

Politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb vargust.


 


 

LOE VEEL


 

VIIMATI LISATUD


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD