Raasikul tules hukkunud naine kaotas elu üritades oma last päästa

vtHarjumaal Raasikul teisipäeva õhtul elumaja põlengus hukkunud noor naine kaotas elu, kui üritas päästa leekidest oma kaheaastast last, kes samuti hukkus.

Tulekahju puhkes kahekorruselises puidust eramus arvatavalt veidi enne kella 17, kui viielapselisest perest olid kodus neli nooremat last, ema oli aga läinud poodi, pereisa oli tööl ning vanem laps oli kodust eemal. Lisaks hukkunud lapsele kodus olnud kolm last käivad lasteaed-algkoolis ja kodust ära olnud laps põhikoolis.

Raasiku vallavanema Aare Etsi sõnul pole teada, millest tulekahju alguse sai, kuid esialgsetel andmetel said neljast kodus olnud lapsest kolm iseseisvalt hoonest välja ning läksid poodi ema appi kutsuma. "31-aastane naine jooksiski kiiruga koju, et päästa tulest oma kaheaastane poeg, kuid ei suutnud enam põlevast hoonest väljuda ja hukkus koos lapsega. Pereisa sündmuskohale jõudes olid leegid sedavõrd suured, et majja siseneda polnud enam võimalik," kirjeldas Ets BNS-ile esialgsetele andmetele tuginedes toimunut.

Põhja päästekeskuse pressiesindaja sõnul sai häirekeskus põlengust teate kell 17.05 ning ühtlasi anti päästjatele koheselt teada, et hoones võib kaks inimest sees olla. "Kahekorruseline puidust elumaja põles lausleegiga ning päästjate saabudes olid leekides nii esimene kui teine korrus ja katus. Päästjad asusid kohe hoonet kustutama ning samal ajal hoonest inimesi otsima. Kustutustööde käigus leidsid päästjad majast kaks hukkunut," lisas pressiesindaja.

Kustutustööd lõpetati kella 20.30 ajal. Kohapeal töötasid päästjad Muuga, Kehra ja Assaku päästekomandodest ning Aruküla ja Raasiku vabatahtlikud päästjad. Kogu maja sai tugevaid tulekahjustusi ning muutus tulekahjus elamiskõlbmatuks.

Aare Ets ütles, et kuna koduta jäänud lasterikkale perele on abi vaja, korraldas vald toetusarve avamise. "Kellel on võimalik traagilises tuleõnnetuses kannatada saanud peret aidata, saavad toetusraha kanda Luule Kaisi nimel avatud pangakontole 10010815537010 SEB pangas. Selgitusse palun märkida „ perekond Kaisi toetus”. Esemeliste annetuste tegemiseks palume ühendust võtta Raasiku valla sotsiaaltöötaja Liivi Puumetsaga telefonil 50 17 483 või lastekaitsespetsialisti Anu Nõlvega telefonil 51 26 149," ütles Ets.

Raasiku vallavalitsus arutas kolmapäeva pärastlõunal juhtunuga kaasnenud olukorda ning otsustas kanda pere toetusarvele 2000 eurot.

Samuti arutas vallavalitsus tulekahjus peavarjuta jäänud pere elamispinnaga aitamise küsimust, kuid konkreetseid otsisuseid vallavõim veel ei langetanud, kuna elamispinna küsimus ei ole praegu kõige aktuaalsem. Esialgu sai koduta jäänud pere peavarju pereisa ema juures.

veel...

2012-10-22 - Päästjad kutsuvad kampaaniaga märkama tuleohtu kodudes


 


 

LOE VEEL


 

VIIMATI LISATUD


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD