Valitsus toetas vajaduspõhiste lastetoetuste eelnõu

Valitsus toetas neljapäevasel istungil valitsuskoalitsiooni algatatud eelnõu, millega tõstetakse allpool suhtelist vaesuspiiri elavate lastega perede toetusi ning mitmike sünni ühekordset sünnitoetust.

Eelnõu kohaselt tõstetakse allpool suhtelist vaesuspiiri elavate lastega perede toetusi kahes etapis, teatas valitsuse pressiesindaja BNS-ile. Alates 2015. aastast hakkab ühe lapsega pere saama lisaks juba praegu makstavatele peretoetustele toetust 19 eurot ja 18 senti ning kahe ja enama lapsega pere 38 eurot 36 senti pere kohta.

Kolmanda ja järgneva lapse lapsetoetus suureneb alates 2013. aasta 1. juulist 57 eurolt ja 54 sendilt kuus 76 eurole ja 72 sendile kuus ning alates 2015. aastast 95 eurole ja 90 sendile kuus.

Kolmikute ja suurema arvu mitmike sünni ühekordne sünnitoetus tõstetakse alates 2013. aasta 1. juulist tuhandele eurole peale lapse kohta. See tähendab, et kolmikute ühekordne sünnitoetus on eelnõu kohaselt 3000 eurot, nelikutel 4000 eurot jne.

Lisaks kehtestatakse 16-aastastele ja vanematele põhikooli lõpetajatele erisäte, mille kohaselt makstakse peretoetusi edasi ka suvekuude eest.

Lisanduvaid toetus ei arvestata eelnõu kohaselt sissetulekute hulka. Vajaduspõhist lapsetoetust ei arvata sissetuleku hulka ka töötutoetusele õiguse kindlakstegemisel.


 


 

LOE VEEL


 

VIIMATI LISATUD


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD