Libedad teeolud on üle Eesti kaasa toonud sadakond õnnetust

Libedad teeolud on toonud reedel üle Eesti kaasa ligi sada liiklusõnnetust, neis on hukkunud üks ninng viga saanud viis inimest.

Politsei- ja piirivalveameti teatel on reedese päeva jooksu politseile teatatud ligi sajast liiklusõnnetust, valdav osa neist on juhtunud keeruliste ilmastikuolude tõttu sõidukitega, millel on olnud all suverehvid.

 

Reedel on liikluses viga saanud viis inimest ning hukkunud on üks inimene.

Surmaga lõppenud õnnetus juhtus ööl vastu reedest Pärnus Papiniidu sillal, kui Liivi teelt Ehitajate tee suunas sõitnud haagisega veok Renault Premium sattus libeda tee tõttu vastassuuna vööndisse ja põrkas kokku Ehitajate teelt Papiniidu tänava suunas sõitnud sõiduautoga Audi A4. Sõiduautot juhtinud 2-2aastane Risto hukkus sündmuskohal, veokijuht kannatada ei saanud.

Suurem osa avariidest on juhtunud Tallinnas ja Harjumaal, valdavalt on tegu plekimõlkimistega. Põhja prefektuuri pressiesindaja sõnul on prefektuuri teeninduspiirkonnas kella 14-se seisuga juhtunud kokku 73 liiklusõnnetust, millest enamus on olnud kerged plekimõlkimised. "Kahes avariis on siiski vigastada saanud ka inimesed," lisas pressiesindaja BNS-ile.

Politsei soovitab talviste teeolude tõttu olla liikluses äärmiselt ettevaatlik. Politsei soovitab varuda aega ja kannatust, sõita teeoludele vastava kiirusega, hoida piisavat pikivahet ja arvestada kurvide läbimisel libedusega. Autojuhtidel on viimane aeg suverehvid talverehvide vastu välja vahetada.

Jalakäijatele tuletab politsei meelde, et rasketes liiklusoludes võib sõidukijuhtidel kuluda kogu tähelepanu teel püsimisele ning pidurdusteekonnad on pikemad. Liikluses tuleb olla nähtav ja kanda helkurit ning ületada teed vaid selleks ettenähtud kohas.

Comments  
  -1

Quoting w:


Quoting jahh:

No ma ei saa aru miks ei pane keegi kumme õigel ajal alla.


Need pannakse peale, alla pannakse midagi muud.....


Peale pannaksegi kummid,alla lähevad veljed!..peded kasutavad muidugi rehve ja naaste,sest muidu ei saa lahti.
  +1

Quoting jahh:

No ma ei saa aru miks ei pane keegi kumme õigel ajal alla.


Need pannakse peale, alla pannakse midagi muud.....
  +1
No ma ei saa aru miks ei pane keegi kumme õigel ajal alla.

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD