Tarbijakaitse avastas müügilt kaks ohtlikult valjuhäälset mängumobiili

Tarbijakaitseamet on tänavu kaubandusest leidnud kaks mängutelefoni, mis on lastele ohtlikud liialt valju heli tõttu.

Tarbijakaitse teatel on nende poolt avastatud ohtlike lelude - mängumobiil "Bening Girl" (müüja TÜ Autogrill kiosk Tallinnas) ja "Hamburger Cellphone" (levitaja OÜ Kräss) - pakenditel olemas CE-märgis, millega ettevõtja annab tarbijatele lubaduse, et tema toodang vastab Euroopa Liidus kehtestatud nõuetele. Amet teatas BNS-ile, et nende toodete puhul osutus see lubadus alusetuks.

Helirõhutaseme poolest nõuetele mittevastavaid mängumobiile on sel aastal avastanud ka terviseamet.

Amet soovitab lapsevanemad mängutelefonide ja teisi heliga mänguasju ostes olema eriti tähelepanelikud ning võimalusel lelusid ka testima. "Kui heli on juba täiskasvanu kõrvale liialt vali, oleks see lapse ohutusele mõeldes targem ostmata jätta. Heli, mis tundub vali täiskasvanu kõrvadele, on kindlasti liialt vali lapse jaoks," sõnas tarbijakaitseameti pressiesindaja.

Mullu kontrollis tarbijakaitseamet mänguasjade märgistust ja ohutust kokku 338 korral, rikkumisi esines 34 protsendil juhtudest. Selle aasta esimeses pooles on taolisi kontrolle ja testimisi tehtud kokku 206 korral ning rikkumisi on olnud 30 protsenti.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD