Vaba Isamaaline Kodanik loob valimisteks maakonnaühendused

Ühendus Vaba Isamaaline Kodanik loob kohalike omavalitsuste valimisteks maakonnaühendused ning toetab kodanike valmisliitude teket.

MTÜ Vaba Isamaaline Kodanik teatas BNS-ile, et ühendus lõi reedel ja laupäeval peetud arendusseminaril aluse ühenduse tegevuskavale kuni kohalike omavalitsuste valimiseni. Ühendus võttis kursi esimeste maakonnaühenduste loomisele Tallinnas, Tartus, Lääne-Virumaal ja Järvamaal.

Ka teatas ühendus, et toetab kodanike valimisliitude teket ning teeb koostööd nii oma liikmete initsiatiivil tekkivate kui ka kõigi teiste kodanikualgatusel tekkivate liitudega, kes jagavad ühenduse põhiväärtusi.

"Kodanikuühiskonna väärtused peavad olema aluseks nii organisatsiooni ülesehitamisel kui ka kohalike omavalitsuste valimisteks valmistumisel," sõnas ühenduse poliitilise kultuuri toimkonna juht Arlet Palmiste.

MTÜ Vaba Isamaaline Kodanik lõid mullu sügisel Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) rahuolematu, valdavalt endise Isamaaliidu pooldajatest koosneva tiiva esindajad. Meedias on seda tiiba kutsutud ka "kampsuniteks".

Tänavu veebruaris lahkus IRL-ist 60 erakonna liiget, neist enamus kas oli juba liitunud või liitumas MTÜ-ga Vaba Isamaaline Kodanik.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD