Ilm läheb nädala lõpus oluliselt soojemaks

Meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi andmetel läheb ilm alates reedest oluliselt soojemaks ja õhutemperatuur jääb nii öösel kui ka päeval plusskraadidesse.

Teisipäeval jääb Eesti läänepoolse madalrõhkkonna ja Venemaal püsiva kõrgrõhkkonna piirimaile. Öö hakul võib Saaremaal ja Hiiumaal veidi lörtsi või vihma sadada. Puhub väga tugev lõunatuul, saartel ja läänerannikul ulatuvad puhangud 20 m/s. Õhutemperatuur on saartel ja läänerannikul 0 kuni +4, sisemaal -2 kuni -7, kohati kuni -9 kraadi. Päeval on lääne pool pilvekiht õhem ja ilm sajuta. Ida-Eestis pilvisus tiheneb ja õhtu poole võib kerget lund sadada. Kagutuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on -2 kuni +1, saartel kuni +4 kraadi.

Kolmapäeva öösel möödub Eesti idapiiri tagant madalrõhkkond ja selle pilveserv ulatub Ida-Eestisse ning toob lund, sadu on praegustel andmetel enamasti nõrk. Puhub mõõdukas kagu- ja lõunatuul. Õhutemperatuur on öösel saartel ja rannikul -3 kuni +1, sisemaal -3..-8, kohati kuni -12 kraadi. Päeval jõuab Lääne-Eestisse väike madalrõhulohk ja siin-seal sajab veidi lörtsi ja vihma. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on -1 kuni +4, saartel kuni +7 kraadi.

Neljapäeval tugevneb kõrgrõhuala ja ilm on sajuta. Kagutuul paisub päeva jooksul tugevaks, õhtul võivad puhangud saartel 20 m/s ulatuda. Öine õhutemperatuur on saartel ja läänerannikul 0 kuni +3, sisemaal -1 kuni -7, päeval 0 kuni +5 kraadi.

Reedel läheb ilm sulale. Öösel laieneb Skandinaaviast madalrõhkkond Läänemere idakaldale. Kagutuul on paisub tugevaks ka sisemaal, puhangud tõusevad 15, saartel ja rannikul 20 m/s. Õhutemperatuur on öö hakul veel veidi alla 0 kraadi, hommikuks tõuseb 0 kuni +3, saartel kuni +6 kraadini. Sadu jõuab hommikuks saartele ja laieneb kiiresti üle Mandri-Eesti, kus võib sekka ka lörtsi tulla. Kagu- ja lõunatuul veidi nõrgeneb. Õhutemperatuur tõuseb +2 kuni +5, saartel kuni +8 kraadini.

Laupäeval läheneb Taani väinade kohalt uus aktiivne madalrõhkkond ja läänepoolse madalrõhuala mõju tugevneb. Aeg-ajalt sajab vihma. Puhub mõõdukas lõuna- ja edelatuul. Õhutemperatuur on öösel +1 kuni +6, päeval +4 kuni +7 kraadi, saartel veel paar-kolm kraadi enam.

Pühapäeval nihkub madalrõhkkonna tegevusväli Läänermere kohale ja selle vahetus läheduses on ilm vihmahoogudega. Intensiivsem on sadu Lääne-Eestis ja õhtul ka Lõuna-Eestis. Puhub tugev edelatuul, õhtul pöördub tuul kagusse. Õhutemperatuur on öösel +2 kuni +7, päeval +4 kuni +9 kraadi.

Järgmise nädala esmaspäeval jõuab Läänemere äärde uus ja äge madalrõhkkond ning toob sadusid lisaks - enamasti sajab vihma, öösel võib ka lörtsi sekka tulla. Tsükloni liikumistrajektoor täpsustub lähipäevil, kuid tuul võib väga tugevaks paisuda. Õhutemperatuur on ööpäevaringselt +4 kuni +9 kraadi.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD