Nigeeria rannikul röövitud Eesti meremees pääses vabadusse

Bourbon Liberty 249  Foto:internetNeljapäeva varahommikul vabastati oktoobri keskpaigas Nigeeria rannikul röövitud Eesti kodanikust meremees ja teised laeva meeskonna liikmed.

Välisminister Urmas Paet tunnustas hästitoiminud koostööd laeva omanikfirmaga ning rahvusvaheliste ja Eesti partneritega, teatas välisministeeriumi pressiesindaja BNS-ile. „Nüüd tuleb Eesti kodanik koostöös laeva omanikfirmaga võimalikult kiiresti Eestisse aidata,” ütles ta.

Välisminister rääkis ERR-i uudistele, et vabastatud meremees asub praegu Nigeeria ranniku lähedal ühes linnas. Paet märkis, et meremehe vabastamine kulges rahumeelselt ja läbirääkimiste teel.

"Tuleb tunnustada laeva omanikfirma hoolivat ja professionaalset suhtumist," ütles Paet. Ta tunnustas samuti kaitsepolitsei ja teabeameti tööd.

Vene välisministeeriumi andmetel tunnevad vabastatud meremehed end hästi ja neil on olemas kõik vajalik, vahendas Interfax.

Vene pool väljendab oma tänu Nigeeria, Prantsuse, Luksemburgi ja Eesti partneritele tiheda koostöö ja efektiivse vangide vabastamiseni viinud tegevuste koordineerimise eest.

15. oktoobril ründasid relvastatud kurjategijad Nigeri delta lähedal rannikuvetes laeva Bourbon Liberty 249 ja võtsid pantvangi seitse inimest - kuus Venemaalt pärit meremeest ja ning ühe Eesti kodakondsusega meremehe. Ükski meremeestest ei saanud röövi käigus vigastada. Laeva kurjategijad ei kaaperdanud. Üheksal alusel olnud meremehel õnnestus pantvangistajate käest pääseda.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD