Meedia mainis oktoobris riigijuhtidest enim peaministrit

Kirjutav meedia mainis oktoobris riigijuhtidest ja poliitikutest enim Reformierakonna esimeest ja peaministrit Andrus Ansipit, keda nimetati 1235 uudises ja artiklis.

BNS Gruppi kuuluva ETA Monitooringu andmetel järgnes Ansipile samuti Reformierakonda kuuluv sotsiaalminister Hanno Pevkur, kellest meedia kirjutas oktoobris 941 korda. Mainimiste arvult kolmandal kohal oli Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) kuuluv majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts, kellest ilmus kuu jooksul Eesti trükiajakirjanduses ja võrguväljaannetes 807 uudist või artiklit.

Varasematel kuudel meedias enim mainimist leidnud president Toomas Hendrik Ilves ületas oktoobris uudisekünnise 728 korral.

Reformierakonda kuuluv rahandusminister Jürgen Ligi ületas oktoobris uudisekünnise 603 korral, reformierakondlasest justiitsminister Kristen Michal 535 korral ning Keskerakonna esimees ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar 417 korral.

403 korda jõudis oktoobris uudistesse reformierakondlasest välisminister Urmas Paet, 286 korda IRL-i kuuluv regionaalminister Siim Kiisler ning 280 korda IRL-i esimees ja kaitseminister Urmas Reinsalu.

Oktoobris oma esimese valitsuse 20. aastapäeva konverentsil esinenud IRL-i kauaaegne esimees Mart Laar ületas uudisekünnise 248 korral, Reformierakonna rahastamisskandaaliga seotud riigikogu liige Kalev Lillo 241 korral, IRL-i kuuluv haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo 235 korral ning Reformierakonda kuuluv kultuuriminister Rein Lang 223 korda.

196 korda figureeris oktoobris Eesti meedias Reformierakonda kuuluv Euroopa Komisjoni asepresident Siim Kallas, 192 korda IRL-i kuuluv põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder, 191 korda Keskerakonna peasekretär ja riigikogu liige Priit Toobal ning 188 korda Reformierakonda kuuluv keskkonnaminister Keit Pentus.

IRL-i kuuluv riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Margus Tsahkna leidis oktoobris uudistes mainimist 163 korral, riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Kadri Simson 158 korral, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees ja riigikofu liige Sven Mikser 136 korral ja IRL-i kuuluv siseminister Ken-Marti Vaher 132 korral.

Üle saja korra jõudsid poliitikutest oktoobris uudistesse veel IRL-i kuuluv riigikogu esimees Ene Ergma 128, reformierakondalsest riigikogu liige Kalle Palling 124, keskerakondlasest riigikogu liige Lauri Laasi 123 ning IRL-i kuuluv riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson 100 mainimiskorraga.

Ülejäänud poliitikuid mainis meedia oktoobris vähem kui sajal korral.

ETA Monitooringu ülevaade kajastab eesti- ja venekeelses trükimeedias, uudisteagentuuris BNS ja suuremates võrguväljaannetes ilmunud uudiseid, arvestatud ei ole linna-, linnaosa- ja vallalehtedes ilmunud artikleid. Samuti ei kajasta ülevaade poliitikute mainimist televisioonis ja raadios.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD