Autojuhtide palgaleppe jõustumine lükkub edasi

Pilt on illustratiivne  Foto: Inno TähismaaAutojuhtide üleriigilise palgaleppe jõustumine lükkub edasi uude aastasse, oktoobri keskel sõlmitud leppe järgi pidanuks siseriiklikke vedusid tegevate kutseliste autojuhtide kuupalk tõusma novembrist 620 euroni ja tunnitasu 2,85 euroni.

Lepingu sõlminud pooled transpordi ametiühing ja autoettevõtete liit teatasid, et võtsid vastu otsuse neljapäeval kehtima hakkama pidanud autojuhtide üleriigilise palgaleppe jõustumine edasi lükata, et lepet juriidiliselt täpsustada ja anda tööandjatele aega uute reeglitega kohanemiseks.

"Täna ei ole tööandjad kohustatud uue üldtöökokkuleppe miinimumi täitma," lausus transpordi ametiühingu juhatuse esimees Peep Peterson. Ta lisas, et pooled loodavad leppe jõustamiseni jõuda tuleva aasta 1. jaanuariks.

Transpordi ametiühing ja autoettevõtete liit alustasid läbirääkimisi uue palgakokkuleppe sõlmimiseks siseriiklikus autoveosektoris tänavu augustis. Palgaleppe peamine eesmärk on autojuhtide palgataseme ühtlustamine.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD