November tuleb ilma poolest muutlik

Foto: Aigar NagelMeteoroloogia ja hüdroloogia instituudi prognoosi kohaselt tuleb novembris muutlik ja vihmane ilm, kuu lõpu poole võib sadada ka lund.

Eesti jääb sageli läänest ja edelast itta liikuvate madalrõhkkondade ning nende lohkude teele. Tihti sajab, enamasti vihma ja lörtsi, kuid mõnikord tuleb ka lund, seda eeskätt kuu kolmandas dekaadis.

Lõuna- ja läänetuuled kannavad meieni suhteliselt sooja ja niisket õhku. Aeg-ajalt põhja- ja idakaarde pöörduv tuul põhjustab õhutemperatuuri langust, eriti kuu kolmandas dekaadis.

Mõnikord on tegu ka üsna aktiivsete pööristega ning tuul võib tormiks paisuda.

Kuu keskmine õhutemperatuur on normilähedane, jäädes nulli ja mõne soojakraadi piiresse, või sellest pisut kõrgem.

Sademeid on oodata normi piires, 46 kuni 80 millimeetrit, kohati enam.

Ilmaennustus esmaspäevani

Meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi prognoosi kohaselt on nädalavahetusel oodata tuulist ilma, sajab vihma ja lörtsi.

Laupäeva öösel on pilves ilm. Mitmel pool sajab vihma. Puhub edela- ja lõunatuul 4-10 m/s. Õhutemperatuur on 0 kuni +4, saartel +7 kraadi. Päeval on pilves selgimistega ilm. Päeva jooksul saju võimalus väheneb. Puhub edela- ja lõunatuul 4-10 m/s. Sooja on 5 kuni 9 kraadi.

Pühapäeva öösel on pilves ilm, sajab vihma, kohati ka lörtsi. Puhub lõuna- ja kagutuul 6-11 m/s. Õhutemperatuur on +1 kuni +6 kraadi. Päeval on pilves ilm. Sajab vihma ja lörtsi, ajuti on sadu tugev. Põhjarannikul puhub idakaare tuul 6-11 m/s, Lõuna-Eestis tugevneb edelatuul 10-15 m/s, Liivi lahe ääres 15-20, iiliti 25 m/s. Õhtuks pöördub tuul läände 10-15, rannikul iiliti kuni 18 m/s. Sooja on 2 kuni 7 kraadi.

Esmaspäeva öösel on pilves selgimistega ilm. Sajab vihma, kohati ka lörtsi. Puhub edela- ja läänetuul 8-13, rannikul 13-18 m/s. Õhutemperatuur on +1 kuni +7 kraadi. Päeval pilvisus hõreneb ja sadu lakkab. Puhub edela- ja läänetuul 4-10 m/s. Sooja on 4 kuni 8 kraadi.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD