Ilves: oluline on taastada usaldus Euroopa Liidu liikmesriikide vahel

Toomas Hendrik IlvesPresident Toomas Hendrik Ilves ütles reedel Helsingis Soome riigipea Sauli Niinistöga kohtudes, et Euroopa Liidu tuleviku jaoks on võtmetähtsusega usalduse taastamine liikmesriikide vahel.

Ilves ja Niinostö arutasid kohtumisel Euroopa riikide majanduslikku olukorda ning peatusid pikemalt valdkondadel, kus Eestil ja Soomel on tugev koostöö, teatas presidendi kantselei pressiesindaja BNS-ile.

"Eesti ja Soome peaksid kindlasti süvendama koostööd ja seisma ühiste väärtuste eest valdkondades, kus meil on sarnased vaated. See puudutab nii Euroopa Liidu liikmesriikide vastutustundlikku rahanduspoliitikat kui ka Eesti-Soome koostööd e-valitsemise alal," lausus president Ilves.

Ilves tänas Soomet senise hea koostöö eest e-valitsemise alal. "Meie e-valitsuste koostöö laiemaks eesmärgiks on reaalselt toimiv ühine majandusruum, inimeste, kaupade ja teenuste vaba liikumine," sõnas Eesti riigipea.

Eesti riigipea tutvus reedel ka Põhjamaade suurima infoturbe tarkvara tootja F-Secure Corporationi peakorteriga, kus ta arutles ettevõtte arendusjuhi Mikko Hyppöneniga küberkaitse teemasid.

Ilves võtab Helsingis osa ka ühe maailma mõjukaima valitsusvälise organisatsiooni, trilateraalse komisjoni kutsel nende Euroopa piirkonna 36. koosolekust.

Trilateraalne komisjon asutati 1973. aastal mõjukate Jaapani, Ameerika Ühendriikide ja Euroopa kodanike ühendusena, et süvendada kolme juhtiva majandusjõu koostööd ja edendada demokraatlikke väärtusi. Organisatsiooni liikmeteks on tuntud inimesed majandus-, poliitika- ja teadusringkondadest. Komisjoni liige on olnud ka Toomas Hendrik Ilves.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD