Ilm läheb nädala lõpu poole veidi jahedamaks

Meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi prognoosi järgi läheb ilm nädala lõpu poole senisest veidi jahedamaks, kuid päeviti on endiselt õhutemperatuur valdavalt plusspoolel.

Esmaspäeva õhtul läheneb Läti poolt aktiivne madalrõhkkond ja liigub teisipäeval üle Eesti. Aeg-ajalt sajab lörtsi ja vihma, öösel on sadu intensiivne. Ida- ja kirdetuul tugevneb, öö hakul puhanguti 14, pärast keskööd kuni 17, põhjarannikul kuni 20 m/s. Päeval lisandub sajuhooge lörtsi ja vihmana. Puhub tugev lääne- ja loodetuul, puhangud ulatuvad 15, saartel ja rannikul 12-17, puhanguti 20 m/s. Õhutemperatuur on öösel 0 ja +4 kraadi vahel, päeval on sooja 1-6 kraadi.

Kolmapäeval liigub üle Eesti Koola poolsaarele jõudnud madalrõhkkonnaga seotud lohk. Sajab vihma ja lörtsi. Puhub tugev lääne- ja loodetuul 8-15, päeval saartel ja rannikul 12-17, puhanguti 20 m/s. Õhutemperatuur on öösel 0 ja +5 kraadi vahel, päeval kraadi-paari võrra kõrgem.

Neljapäeval jääb Eesti nõrgenevasse madalrõhulohku ning kohati sajab vähest vihma ja lörtsi. Lääne- ja loodetuul nõrgeneb tasapisi. Õhutemperatuur on vahemikus -2 kuni +4 kraadi, rannikul kuni +7 kraadi, päeval on sooja 2-7 kraadi.

Reedel jääb Eesti madalrõhuala põhjaserva. Mitmel pool sajab vihma ja lörtsi. Puhub nõrk kirdetuul. Õhutemperatuur on öösel -2 ja +4 kraadi vahel, päeval on sooja 1-6 kraadi.

Laupäeval tugevneb Skandinaavia ja Soome kohal kõrgrõhuala, mis pühapäeval liigub üle Eesti itta ning seejärel kagusse. Laupäeval on peamiselt sajuta nõrga ida- ja kagutuulega ilm. Öösel langeb õhutemperatuur kuni -6 kraadini, saartel on aga sooja kuni +3 kraadi, päeval on õhutemperatuur -1 ja +4 kraadi vahel.

Pühapäev on peamiselt sajuta, vaid saarte piirkonnas võib veidi vihma ja lörtsi sadada. Puhub mõõdukas kagu- ja lõunatuul. Õhutemperatuur on mandril -4 kuni +1 kraadi, kohati -7 kraadi, saartel on öösel sooja 1-5 kraadi. Päeval näitab termomeeter -1 kuni +6 kraadi.

Järgmise nädala esmaspäeva öösel ja hommikupoolikul jääb Eesti veel kõrgrõhuala kaugesse loodeserva. Õhtupoolikul nihkub Läänemerel olev madalrõhulohk saartele. Öö ja ennelõuna on mandril sajuta, saartel sajab vihma. Pealelõunal on kõikjale oodata vihmasadu. Kagutuul tugevneb. Õhutemperatuur on öösel -4 kuni +2 kraadi, saartel kuni +7 kraadi, päeval 0 kuni +6 kraadi.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD