Ansip rääkis Tai senaatoritega viisavabadusest

Peaminister Andrus Ansip kohtus kolmapäeval Bangkokis Tai parlamendi liikmete ning Eesti aukonsuliga Tais Virachai Techavijitiga ning väljendas soovi, et Tai kehtestaks Eesti kodanikele viisavabaduse.

Kohtumisel räägiti võimalustest riikidevahelisi suhteid arendada, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo BNS-ile. Senaatorite hulgas oli ka Tai parlamendi Tai-Eesti sõprusrühma juht.

Eesti ja Tai suhteid nimetas Ansip väga heaks. Ta lisas, et ainus murekoht on see, et Eesti kodanikel puudub võimalus viisavabalt Taisse reisida.

„Eesti kodanikud saavad viisavabalt reisida enam kui sajasse riiki, kuid Tai nende hulka ei kuulu,“ ütles Ansip. „Me soovime, et Tai kehtestaks viisavabaduse ka Eestile.“

Senaatorid avaldasid lootust, et viisaküsimus laheneb kiiresti Eestile soodsalt.

Peaminister andis parlamendi liikmetele ülevaate Eesti majandusest, reformidest, üleminekust eurole ning e-lahendustest. Ühtlasi märkis ta ära teisipäeval Vientianes toimunud kahepoolse kohtumise Tai peaministri Yingluck Shinawatraga, nimetades seda väga konstruktiivseks.

Ansipi sõnul on Eesti rahandust hoitud korras ning tänu sellele on Eesti ka euroala võlakriisiga paremini toime tulnud. Ta ütles ka, et Eestile on liberaalne majanduspoliitika toonud suurt kasu.

Rääkides e-lahendustest Eestis tõi peaminister esile, et need on ühiskonnale kasulikud ka juba seetõttu, et loovad korruptsiooni jaoks ebasoodsa keskkonna. Muu hulgas rääkis ta Eesti kodanike võimalusest hääletada elektroonilisel teel.

„E-hääletus muutub uute valimistega aina populaarsemaks,“ kinnitas Ansip. „See on usaldusväärne ja mugav.“

Peaminister rääkis ka äsja Laoses lõppenud Euroopa ja Aasia tippkohtumisest. Ansipi sõnul pole sellised valitsusjuhtide ja riigipeade kohtumised kasulikud üksnes kahe maailmajao vaheliste poliitiliste ja majanduslike sidemete tihendamiseks, vaid pakuvad võimaluse ka kahepoolsete suhete loomiseks ja arendamiseks.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD