Nädal tuleb tuuline, vihmane ja mõõdukalt jahe

Meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi andmetel tuleb eelolev nädal tuuline ja kohatiste vihmahoogudega, päevane õhutemperatuur on valdavalt plusskraadides.

Teisipäeva öösel eemaldub madalrõhkkond üle Soome Barentsi mere poole, õhurõhk tõuseb ja päevaks laieneb Kesk-Euroopast kõrgrõhuala põhjaserv Eesti kohale. Lääne- ja loodetuule puhangud ulatuvad 14, öö hakul rannikul kuni 18 m/s. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni +5, päeval +3 kuni +6 kraadi.

Kolmapäeval ulatub lõuna poolt kõrgrõhuala serv Balti riikideni, üle Soome liigub aga madalrõhulohk ning Eesti jääb kahe rõhuala piirimaile. Öö on sajuta, puhub mõõdukas läänekaare tuul. Päeval sajab nõrka vihma ning lääne- ja edelatuul on tugev. Õhutemperatuur on öösel -2 kuni +4, saartel kuni +7, päeval on sooja 5-9 kraadi.

Neljapäeval liigub üle Skandinaavia põhjatipu madalrõhkkond, Eestist lõuna pool püsib kõrgrõhuala. Kahe rõhuala kokkupuutealal sajab veidi vihma, õhtul võib sadu intensiivsem olla. Tugev edela- ja läänetuul päeva jooksul nõrgeneb. Sooja on öösel ja päeval 5-9 kraadi.

Reede öösel liigub üle Eesti madalrõhulohk koos vihmasadudega. Päeval tugevneb kõrgrõhkkonna mõju, mõnes kohas sajab nõrka vihma. Tuul pöördub loodesse ja vaibub. Sooja on ööpäeva vältel 2-6 kraadi.

Laupäeval katab Eestit kõrgrõhkkonna põhjaserv, kohati võib sadada veidi vihma või lörtsi. Lääne- ja edelatuul on keskpäevani nõrk, õhtupoolikul pöördub tuul lõunasse ja tugevneb. Õhutemperatuur on öösel -1 kuni +4, päeval on sooja 1-5 kraadi.

Pühapäeval eemaldub kõrgrõhuala Venemaale ja Läänemerele jõuab madalrõhulohk. Sisemaal võib sadada veidi märga lund, saartel ja rannikul vihma. Saju võimalus on suurem läänepoolsetes maakondades. Lõunatuul paisub tugevaks ja õhutemperatuur on öösel -3 kuni +2, päeval -1 kuni +3 kraadi.

Esmaspäeval liigub madalrõhulohk üle Eesti ja toob veidi lörtsi ja vihma, saju tõenäosus on suurem põhjapoolsetes maakondades. Puhub tugev edela- ja läänetuul, päeval pöördub tuul loodesse. Õhutemperatuur on öösel -3 kuni +2, päeval on sooja 1-6 kraadi.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD