Keskerakond seob eelarve venitamise elektriaktsiisi alandamisega

Keskerakond teatas, et loobub riigieelarve menetlemise venitamisest juhul, kui võimuliit toetab elektriaktsiisi alandamist, koalitsioon ei pea elektriaktsiisi alandamise toetamist võimalikuks.

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Kadri Simson ütles esmaspäeval parlamendis, et fraktsioon on esitanud 2013. aasta riigieelarve eelnõule muudatusettepaneku, mis jõustumisel alandab elektriaktsiisi Euroopa Liidu miinimummäärani, teatas Keskerakonna pressiesindaja. BNS-ile

"Seni kuni jätkub valitsuserakondade poolne tegevusetus elektri hinna tõusu leevendamisel, oleme sunnitud jätkama riigikogu töös obstruktsiooni," sõnas Simson.

Simson sõnas, et kui koalitsioonisaadikud toetavad elektriaktsiisi alandamist neli ja pool korda Euroopa Liidus lubatud miinimummäärani, on Keskerakonna fraktsioon valmis toetama 2013. aasta riigieelarve kiiret menetlemist.

Riigikogu rahanduskomisjoni liige, Reformierakonda kuuluv Taavi Rõivas kinnitas BNS-ile, et võimuliit kindlasti ei toeta ettepanekut elektriaktsiisi alandamiseks.

"See ettepanek on osa Keskerakonna suuremast ettepanekust, mille katteallikaks on suur maksutõus astmelise tulumaksu näol," sõnas ta. Rõivase sõnul loodab Keskerakond saada astmelise tulumaksu kehtestamisega eelarvesse lisaks 200 miljonit eurot. Ta märkis, et praegu laekub riigieelarvesse üksikisiku tulumaksu samas suurusjärgus. "Olukord, kus inimene maksab ühe euro vähem elektriaktsiisi ja selle asemel maksab kaheksa eurot rohkem tulumaksu, ei ole kindlasti inimestele meelepärane," sõnas Rõivas.

Ka tõi Rõivas esile, et Keskerakonna ettepanek ei vasta riigieelarve seadusele, et kuna selle järgi ei ole võimalik toetada ettepanekut, mille katteallikaks on uus maks.

"Simsoni ettepanek näitab, et tegelikult ei soovi Keskerakond ööistungite lõpetamist," sõnas Rõivas.

Riigikogu alustas eelmise nädala kolmapäeva järgmise aasta riigieelarve eelnõu teise lugemisega. Ehkki istung algas kolmapäeval kell 14, jõudis täiskogu kuuendana päevakorras olnud eelarve aruteluni alles enne kella 19 õhtul. Hääletus algas neljapäeval kell 1.49, mille järel võttis Keskerakonna fraktsiooni esimees Kadri Simson kohe esimese 10-minutilise vaheaja.

Vaheaegade võtmist jätkas erakond iga muudatusettepaneku hääletamise eel.

Eelarve eelnõu teine lugemine jätkub selle nädala teisipäeval.

Comments  
  -1
Ta kirjatsurad koos poliitikutega olete silmakirjalikud...
Rootsis ja ökokülades on kasutusel tualetipotid mis eraldavad uriini fekaalidest.
Fekaalidest saab metaani mis on lõhnatu ja seda saab kasutada gaasipliidil või teha elektrit.
Uriinist saab väetist.



Toidujäätmete ja fekaalide taaskasutus kodustes tingimustes väldib kütte,jäätmeveo,ning elektri arveid.
Tuleb välja,et maal kuivpeldikud on energiaallikad:)
Linnakortereis tuleb peldiku potid ümber vahetada:

The NoMix toilet began in Sweden in 2000
http://planetforward.ca/blog/an-eco-invention-we-can-all-use-every-single-day/

http://elektritsaabtasuta.blogspot.ie/2012/11/valdi-kutte-ja-jaatmeteveoning.html
  +5
Suuremas osa Euroopa riikides ja ka mujal kehtib astmeline tulumaks. Taavi Rõivas ei saa vist aru, et 2/ palgasaajatest ei kaota astmelise tulumaksu korral mitte ühtegi senti. Kaotavad ainult need, kelle palganumbrid on 2000 ja enam eurot, ehk eelkõige teenimatult suurt tasu saavad riigikogu liikmed ja riigiettevõtete, aga ka mõnede eraettevõtete (peamiselt välismaalased) juhid.
Ööistung omn ainuke võimalus koalitsioonile tähelepanu juhtimiseks, et tuleb hakata arvestama ka 2/3 eestlastega, kes peavad toimetulema 200 kuni 700 euroga kuus.
Aga elektri, kütte ja muude esmatarbekaupade eest peavad maksma Euroopas KÕRGEMAID MAKSE (AKTSIIS JA KÄIBEMAKS) ka need, kelle sissetulekud jäävad alla eesti keskmise palga. Taavi Rõivas võiks ikka mõelda enne, kui midagi suust välja laseb ja mõelda ka nende eestlaste ja nende laste peale, kes ei saa isegi niipalju raha pere peale, kui riigikogulased elamispinna või auto kasutamise kulude kompensatsiooni

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD