Kurjategija süütas Narva endise aselinnapea Homjakova auto

vtTundmatu kurjategija süütas teisipäeva hilisõhtul Narva endise aselinnapea Sofia Homjakova auto, mis hävis põlengus, naise perekonnale kuuluvat autot on süüdatud ja lõhutud ka varem, kirjutab Põhjannik.

Häirekeskus sai teisipäeva õhtul kell 23.40 teate, et Narvas Kreenholmi rajoonis Joala tänaval põleb Nissan Qashqai. Päästjad kustutasid tulekahju 22 minutit hiljem, inimesed kannatada ei saanud, kuid auto hävis põlengus. Ida prefektuuri pressiesindaja Jelena Filippova ütles Põhjarannikule, et kahjusumma on 17 322 eurot. Politsei alustas kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb võõra vara kahjustamist või hävitamist, kui sellega kaasnes olulise kahju tekkimine.

Homjakova elukaaslane on Narva linnavolikogu Keskerakonda kuuluv liige ning Narva tootmis- ja logistikapargi juht Vadim Orlov. Orlovil on tänavu ja ka mullu lõhutud ja põletatud Mercedese maasturit, mis oli vormistatud Homjakova nimele. Perele kuuluv Mercedese maastur süüdati tänavu 10. jaanuaril ning mullu juunis peksti auto puruks ja rikuti rehvid.

Orlov ütles Põhjarannikule, et ta teab, kes Nissani süütamise toime pani. "Nagu eelminegi kord, arvan, et süütamise korraldas Eduard Starikov. Nii püüab ta mulle kätte maksta selle eest, et avalikustasin tema mahhinatsioonid töötute ümberõppeks eraldatud töötukassa rahaga," märkis Orlov. Starikov ise on oma osalemist kuritegudes eitanud.

Starikovilt Põhjarannikul kommentaari saada ei õnnestunud, kuna ta viibib tõenäoliselt välismaal.

Põhjaranniku andmetel on Orlovil Starikoviga ammune vaen. Mõlemal on kokkupuuted töötute töölerakendamisega, kusjuures Starikov on mitme töötukassaga koostööd tegeva koolitusfirma omanik või juhtkonna liige.

Mullu detsembris kommenteeris Starikov Põhjarannikule oma vaenulikke suhteid endise äripartneriga. "Mis puudutab konflikti härra Orloviga, siis siin on kõik väga lihtne: ta on võtnud laenu minule kuuluvalt firmalt Edu24 Invest OÜ. Võlasumma on hetkel 17 000 eurot. Peale selle on Edu24 Invest OÜ välja ostnud härra Orlovi käenduse Sampo pangas summas 140 000 eurot. /.../ Härra Orlov püüab meeleheitlikult kõrvale hiilida oma kohustustest ja võlgade maksmisest, seepärast korraldabki neid šõusid koos süüdistustega minu aadressil. Mul on nende nõudmiste kohta kõik dokumendid olemas," ütles Starikov.

Viru ringkonnaprokuratuuri andmetel pole Orlovi ja Homjakova tänavu 10. jaanuaril juhtunud eelmise auto põlengu asjaolud siiani selgunud. "Seega me ei tea, kas tegemist oli süütamisega," ütles prokuratuuri pressiesindaja Mari Luuk. Kõigi selle perekonna autodega seotud kuritegusid uuritakse eraldi. Ametlikke kahtlusaluseid ei ole.

Avalikult Starikovi süüdistav Orlov on vabariikliku tasandi spetsialist äriprojektide kirjutamise alal, ta on kümmekond aastat juhtinud MTÜ-d Narva Ettevõtluse Arendusühing, mille juhatuse koosseisu kuulub tänavu ka Starikov. Orlov juhib praegu Ida-Viru Tööstusalade Arendamise SA struktuuri kuuluvat Narva tootmis- ja logistikaparki ning kuulub Narvast Jaanilinna autoosade tööstusele tööjõudu vahendava MTÜ Baltic Consulting juhatusse. Aastail 1999-2009 on ta olnud Narva linnavolikogu liige.

Viru maakohus mõistis mullu jaanuaris Narva endise abilinnapea Sofja Homjakova süüdi väärteomenetluses teadvalt ebaseadusliku otsuse tegemisele kihutamises ja määras talle rahalise karistuse 797 eurot ja 62 senti.

Süüdistuse järgi kasutas Homjakova 2006. aastal enda sugulase ja elukaaslasega seotud firmalt vara vastuvõtmisega nõustumise eest oma mõjuvõimu teiste linnaametnike suhtes. Mõjuvõimuga kauplemisega tagas ta süüdistuse järgi kohaliku sotsiaalabiameti poolt rendilepingu sõlmimise elukaaslasega seotud äriühinguga. Samuti kihutas Homjakova süüdistuse järgi oma endist alluvat, Narva linna arhitektuuri- ja linnaplaneerimise ameti spetsialisti Simsonit vähendama ühele juriidilisele isikule väärteomenetluse raames tehtud rahatrahvi summat.

Mõjuvõimuga kauplemise episoodis mõistis kohus Homjakova õigeks. Äriregistri andmetel Homjakova ühtegi erakonda ei kuulu.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD