Ainus kandidaat SDE esimehe kohale on jätkuvalt Sven Mikser

Kaks päeva enne Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) üldkogu on erakonna juhi kohale jätkuvalt üles seatud vaid senise esimehe Sven Mikseri kandidatuur.

SDE üldkogu toimub pühapäeval Tartus Vanemuise kontserdimajas. Kuni üldkoguni saab kandidaate jooksvalt üles seada ja esitada ka kohapeal, kinnitas SDE pressiesindaja BNS-ile.

Reedese seisuga oli erakonna esimehe kohale kandideerimas vaid Sven Mikser, keda on esitanud SDE Harjumaa, Ida-Virumaa, Järvamaa, Jõgevamaa, Lääne-Virumaa, Pärnumaa, Põlvamaa, Raplamaa, Saaremaa, Tallinna, Tartu, Tartumaa, Valgamaa ja Võrumaa piirkondade juhatused. Samuti üldkogu delegaadid Eda Markov, Heiki Järveveer, Reet Laja, Tauno Jäätma ja Ulvi Kõrvek.

Mikseri kandidatuuri toetavad ka Audru, Lüganuse-Püssi, Narva, Paide, Pihtla, Rae, Rõngu, Türi ja Viljandi osakonnad ning erakonna naiskogu Kadri, Noored Sotsiaaldemokraadid ja Vanemad Sotsiaaldemokraadid.

Erakonna aseesimehe kohale on üles seatud Andres Anvelti, Helmen Küti, Marianne Mikko, Jevgeni Ossinovski, Urve Palo, Heljo Pikhofi ja Karel Rüütli kandidatuurid.

Urve Palo on siiski juba teada andnud, et loobub kandideerimast erakonna aseesimeheks, kuid ta kandideerib partei juhatusse.

Pühapäeval Tartus toimuval üldkogul valib SDE lisaks esimehele, aseesimeestele ja juhatusele ka aukohtu. Samuti on üldkogu  päevakavas erakonna põhikirja muutmine.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD