Eesti toetas Afganistani, Mali ja Kongo lapsi 175 000 euroga

Välisministeerium eraldas ÜRO lastefondi UNICEF kaudu 175 000 eurot haridusprojektidele Afganistanis, laste koolihariduse jätkamiseks Malis ning laste humanitaarolukorra parandamiseks Kongo Demokraatlikus Vabariigis.

Välisministeerium eraldas UNICEF-i kaudu Afganistani projektile 75 000 eurot, Mali projektile 50 000 eurot ning Kongo Demokraatliku Vabariigi projektile 50 000 eurot, teatas välisministeeriumi pressiesindaja BNS-ile.

UNICEFi haridusprojektide eesmärk Afganistanis on parandada laste koolihariduse kättesaadavust ning võimaldada tüdrukutele kooliharidust. Praegu puudub Afganistanis 42 protsendil kooliealistest lastest võimalus haridust saada ning üksnes 39 protsenti täiskasvanud elanikkonnast on kirjaoskajad, sealhulgas naistest 13 protsenti.

Afganistani humanitaarolukord on jätkuvalt väga raske. Hinnanguliselt vajab 4,1 miljonit inimest endiselt toiduabi ning toetust põllumajanduses, 68 protsendil elanikkonnast puudub ligipääs puhtale joogiveele ja sanitaarrajatistele, 15 protsenti elanikkonnast puudub juurdepääs esmastele tervishoiuteenustele.

UNICEF-i tegevuse eesmärk Malis on tagada konfliktis ja toidukriisis kannatanud kooliealistele lastele turvalised õpitingimused ja -keskkond, toit ning tervishoid. Konflikti tõttu on suurem osa riigi põhjaosas olevatest koolidest suletud ning võimalused haridust omandada on piiratud. Riigi lõunaosas asuvad koolid on sisepõgenike tõttu praeguseks õpilastega ülekoormatud. Projekti eesmärk on toetada ligi 360 000 õpilase koolitee jätkamist.

Mali poliitiline, julgeoleku- ja humanitaarkriis on jätkuvalt äärmiselt tõsine ning mõjutab kogu Saheli piirkonda. 2011. aasta lõpus alguse saanud konflikt põhja ja lõuna vahel ning tänavune toidukriis mõjutab kokku viit miljonit inimest Malis. 4,6 miljonit inimest kannatab toidupuuduse tagajärjel, neist hinnanguliselt 53 protsenti on alla 18-aastased lapsed. Lisaks on sügisel alanud üleujutused märgatavalt raskendanud laste koolihariduse jätkamist.

UNICEF tegevus Kongo Demokraatlikus Vabariigis on suunatud laste alatoitumise vähendamiseks, laste koolihariduse jätkamiseks, laste kaitseks värbamise eest relvastatud üksustesse ning seksuaalse vägivalla all kannatanud laste rehabilitatsiooniks.

Tänavu kevadest on julgeoleku- ja humanitaarolukord Kongo Demokraatlikus Vabariigis halvenenud, eriti Ida-Kongos. Sisepõgenike arv on kasvanud 2,4 miljonini, kellest ligi pooled on alla 18-aastased lapsed. Ligi miljon last kannatab tõsise alatoitumise all ning riiki on laastanud koolera epideemia. Konfliktist haaratud aladel on levinud tervete külade hävitamine, massimõrvad ja -vägistamised, inimröövid ja muud inimõigusrikkumised. Põhja-Kivu provintsis on tavaline ka koolimajade ja õppematerjalide põletamine ning laste värbamine mässuliste ridadesse, mille tõttu on takistatud ligi 60 000 lapse ligipääs haridusele.

Comments  
  +2
Mis lapsed - meil igasugu antoonid, saarmaanid ja võrnikud juba pikalt toita ja keegi julgeb siin lapsi meenutada
  +3
Jääme siis ootama ja lootma, kas leidub toetajaid ligemale 70000 Eestis alatoitluse all kannatavale lapsele?
  +4
paljude Eesti laste ainsaks toidukorraks on lõunane koolitoit, paljud meie lapsed on näljas. Hammastsest algab tervis aga paljude eestlaste hambad on korras Uurige, saate ka katkiste hammastsega inimeste suure protsendi jne
  +2
et meie väike Eesti pole enam 5 rikkama riigi hulgas,vaid lausa kõige rikkam.Alles toetati Süüria põgenikke 70000ga,nüüd siis juba 175000.Millegipärast põgeneb oma rahvas siit minema.Aga Ligi ütleks sellepeale,et see läheb meie riigikaitse tugevdamiseks,nagu see 30miljonit+30miljonit,mis ka ära antakse.Miks nad meile valetavad,et palkade-pensionide tõstmiseks pole raha,ei saa aru.

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD