Põlvamaa viis valda alustavad läbirääkimisi võimaliku ühinemise teemal

Põlvamaa Värska, Mikitamäe, Orava, Veriora ja Räpina vallavolikogu esimehed allkirjastasid nädala lõpus ühisdeklaratsiooni, mille järgi alustavad volikogud arutelu võimaliku ühinemise asjus järgmisel aastal, kirjutab Koit.

Ühinenud omavalitsuse halduskeskusena näevad vallajuhid Räpinat.

Ühisdeklaratsiooni kohaselt on ühinemise eesmärk tõsta toimepiirkonna arendamise võimekust ja ressursside otstarbekamat kasutamist ja parandada avalike teenuste kvaliteeti. Deklaratsioonile kirjutasid alla Värska volikogu esimees Vello Saar, Mikitamäe volikogu esimees Imre Liivago, Orava volikogu esimees Ene Säinast, Veriora volikogu esimees Rein Raadla ja Räpina volikogu esimees Kaido Palu.

Võimalikul ühinemisel lähtuvad omavalitsused mudelist, mille järgi hakkavad praeguste omavalitsuste piirides tegutsema osavallad, et piirkonnas ei halveneks avalike teenuste kättesaadavus.

Ühinemine on 2013. aastal võimalik, kui volikogud viivad novembris läbi ühinemise arutelud, detsembris või hiljemalt jaanuari alguses esitab ühe omavalitsuse volikogu osapooltele ettepaneku haldusterritoriaalse korralduse muutmiseks, veebruaris toimuksid ühinemiseks vajalikud analüüsid ja enne 19. märtsi võtaksid volikogud vastu liitumisotsused.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD