Uuring: ligi kolmandik ettevõtteid plaanib lähikuudel palgatõusu

Tööportaali CV Keskus novembris läbiviidud iga-aastasest Eesti tööturu-uuringust selgus, et 34 protsenti ettevõtetest kavatseb lähikuudel palku tõsta.

Palku kavatseb langetada kolm protsenti ettevõtteid, teatas ettevõte. Mulluse uuringu järgi kavatses 27 protsenti ettevõtteid palku tõsta ja kaks protsenti langetada.

Üha rohkem ettevõtteid on sunnitud palku tõstma, kuna vastasel korral ei ole võimalik enam häid töötajaid kinni hoida, rääkimata uute töötajate värbamisest, kommenteeris portaal uuringu tulemusi. Palgatõusu plaanide põhjused on uuringu järgi konkurents tööjõu pärast nii Eesti kui ka lähiriikide ettevõtetega, aga ka töötajate surve, mis tuleneb üldisest hinnatõusust Eestis.

"Suurenenud palgaootused ja tihe konkurents kvalifitseeritud töötajate pärast sunnivad ettevõtteid oma praegust tegevust kriitiliselt hindama ja vajadusel tegevust ümber planeerima," kommenteeris CV Keskuse turundusjuht Laura Tammeorg

"Firmadele, kes suudavad suurendada oma toote või teenuse lisandväärtust, müüa kallimaid kaupu või teenuseid, ei ole palgakasv eriline probleem. Pigem saavutavad need firmad hoopis konkurentsieelise, kuna kõige olulisem piiratud ressurss Eestis – kvalifitseeritud tööjõud - ei ole sellisel juhul enam ettevõtte arengu takistuseks," lisas ta.

Uuringust nähtub, et kõige suurema tõenäosusega ootab palgatõus ees keskmise suurusega ja suurtes ettevõtetes ning valdkonniti IT, tervishoiu ja tootmise valdkondades. Aastaga on kõige suurem muutus palgatõstmise plaanide osas toimunud hariduse, tervishoiu ja infotehnoloogia valdkondades.

Novembris läbi viidud uuringus osales 740 Eesti ettevõtet, moodustades läbilõike kõigist Eesti ettevõtetest nii ettevõtte suuruse osas kui ka tegevusvaldkonniti ja piirkonniti. Vastajatest 59 protsenti olid ettevõtete juhid või omanikud ning 17 protsenti personalijuhid või personalispetsialistid.

Comments  
  +2

Quoting uskumatu:

et meditsiinitöötajate palku tõsteti töötu abiraha arvelt


Ei midagi erilist,täiesti tavaline vangeradamine!...See palgatõusu teema,enne elektrihinna tõusu on ikka megakõva üritus,peaaegu sama mis ameeriklaste palvetamine,majanduse tõusuks.
  +4
et meditsiinitöötajate palku tõsteti töötu abiraha arvelt
  +3
Nagu tavapäraselt ikka, tõusevad palgad Riigikogu ladvikul, õpetajatel, arstidel, Tallinnas töötavatel inimestel... . Teised, pühkige suu puhtaks, kui te just mõne normaalselt toimiva ametühingu otsa ei komista!

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD