Avariiga politseinikku vigastanud mees pääseb vanglast

vtHarju maakohus otsustas esmaspäeval vabastada ennetähtaegselt vanglast mehe, kes sattus trellide taha politseinikku vigastanud liiklusõnnetuse põhjustamise eest.

1983. aastal sündinud Tõnis Metsääre karistusaeg oleks pidanud lõppema järgmise aasta 27. aprillil, kuid kohus leidis, et erinevaid asjaolusid arvestades võib mehe juba nüüd vabadusse lubada. Siiski peab ta jääma üheks aastaks katseajale ning täitma selle aja vältel kriminaalhoolduse kontrollnõudeid. Muuhulgas ei tohi ta tarvitada alkoholi ja uimasteid ning peab hoiduma suhtlemisest kriminaalkorras karistatud isikutega.

Metsääre tingimisi vabadusse lubamist toetasid ka prokurör ja kriminaalhooldaja ning vangla iseloomustus mehele oli üldjoontes positiivne.

Kui Harju maakohus leidis mullu aprillis, et Metsääre karistamiseks piisab ühe aasta ja kaheksa kuu pikkusest tingimisi vangistusest, siis ringkonnakohus tühistas sama aasta juuni alguses selle otsuse ja saatis mehe sama pikaks ajaks reaalselt trellide taha. Sellist karistust oli eelnevalt nõudnud ka prokurör. Ühtlasi tuli Metsäärel tasuda kannatanu kasuks 12.782 eurot.

Mullu augustis otsus jõustus, kuna riigikohus ei võtnud Metsääre kaitsja kaebust menetlusse.

Raske õnnetusega lõppenud sündmused said alguse tunamullu 1. mai pärastlõunal, kui alkoholi tarvitanud Metsäär otsustas aidata sõpra ning pukseerida oma Mitsubishi Pajeroga tema Ford Escorti. Toimuvat nägi pealt saarel viibinud Põhja prefektuuri politseinik Jüri (52), kellele tundis Metsääre käitumine kahtlane ning ta otsustas noormeest kontrollida.

Uurimisandmetel andis Jüri Metsäärele üheselt mõistetava korralduse auto juhtimine lõpetada, kuid sellele vaatamata vajutas Metsäär gaasipedaali ning Mitsubishi ja selle slepis olnud Ford hakkasid liikuma. Politseinik takerdus sõidukeid ühendavasse trossi, kukkus ja jäi Fordi alla. Kiirabi viis korrakaitsja Põhja-Eesti regionaalhaiglasse, kus tal tuvastati rasked vigastused.

Politsei alustas Metsääre suhtes kriminaaluurimist, mille kohtueelse menetluse lõppedes sai ta süüdistuse raske liiklusõnnetuse põhjustamises, millega kaasnesid ettevaatamatusest kannatanule rasked vigastused.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD