TJA asus uurima ripplae varisemist Võru Rimi kaupluses

Võru RimiTehnilise järelevalve amet (TJA) käivitas menetluse uurimaks ripplae varisemise asjaolusid möödunud nädala lõpus Võru Rimi kaupluses.

TJA avalike suhete juhi Anu Võlma sõnul peab menetlus selgitama, kas varingu võisid põhjustada ripplae külge paigaldatud jõulukaunistused või mõni muu asjaolu ning kas ripplae ehitamisel on järgitud ehitusseadusest tulenevaid nõudeid.

Lisaks uurib TJA menetluse raames, kas ja kuidas on kaubanduskeskuse omanik kõrvaldanud edasise ripplae varisemisohu selles kaubanduskeskuses ning teistes omanikule kuuluvates sarnastes hoonetes. "Samuti uurib TJA, kuidas on takistatud juurdepääs varisemisohtlikule hoone osale, mida on juba tehtud ja plaanitakse teha esialgse olukorra taastamiseks ja hoone edasise ohutuse tagamiseks," lisas Võlma BNS-ile.

TJA on seisukohal, et ripplae varinguga seotud asjaolude võimalikult täpseks selgitamiseks on vajalik kaasata eksperte ning koostada eksperthinnang.

Võrus Rimi kaupluses varises ripplagi alla 24. novembri pärastlõunal. Rimi pressiesindaja Katrin Bats ütles möödunud nädala lõpus Õhtulehele, et õnnetus juhtus veidi enne kella 16, kui kaupluse töötajad riputasid ripplae külge jõulukaunistusi. Keegi vigastada ei saanud.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD