Lubatud heitkoguste müügist saavad toetust 10 uut objekti

Valitsus kavatseb anda keskkonnaministrile volituse Mitsubishi Corporationiga sõlmitud lubatud heitkoguste müügilepingute muutmiseks, et pikendada abikõlblikkuse perioodi ning lisada uusi objekte.

Valitsuse eelnõust nähtub, et uusi objekte lisatakse kõikidesse Mitsubishi Corporationiga sõlmitud kokkulepetesse.

Mitsubishi Corporationiga sõlmitud esialgsete kokkulepete alusel lõpeb energiasäästu tööde abikõlblikkuse periood selle aastaga. Abikõlblikkuse perioodi lõpuks peavad olema kõik investeeringud tehtud, samuti väljamaksed tööde tegijatele.

Kõikides Mitsubishi Corporationiga sõlmitud lepingutes sätestati objektide võimalike kallinemiste katmiseks reservvahendid, millest kõigi esialgselt planeeritud projektide lõpetamisel jääb osa kasutamata. Lisaks reservidele on vabasid vahendeid tekkinud seoses ehitustööde odavnemisega.

Reservvahendite kasutamise eesmärgil lisatakse uusi objekte, mis rekonstrueeritakse samuti rohelise investeerimisskeemi raames ning seetõttu pikendatakse ka sõlmitava kokkuleppega energiasäästu tööde abikõlblikkuse perioodi 2013. aasta lõpuni ning administratiivsete kulude abikõlblikkuse perioodi 2014. aasta aprilli lõpuni.

Eelneva nõusoleku lepingute muudatuse sõlmimiseks on Mitsubishi Corporation omalt poolt andnud.

Täiendavate objektide lisamiseks ning vahendite kasutamise ajapikenduse küsimiseks värskendas rahandusministeerium koos Riigi Kinnisvara AS-iga varasemalt nimekirjas olnud, kuid veel rahastamata objektide prognoosmaksumusi. Lisaks on riigi objektide puhul täiendavalt ministeeriumidega suheldud, et täpsustada, kas varem esitatud objektid on jätkuvalt prioriteetsed.

Mitsubishi Corporationiga sõlmitava kokkuleppe käigus lisatakse kokku kümme uut objekti: Eesti Draamateatri hoone, Võru kohtumaja, Põlva kohtu- ja politseimaja, justiitsministeeriumi hoone, Võru politseimaja, maksu- ja tolliameti Viljandis asuv hoone, õiguskantsleri kantselei hoone, AS Hoolekandeteenuste Sillamäe kodu ja Vägeva turvakodu ning Tallinna vangla küttetorustik.

Hinnanguliselt on renoveeritavat pinda kokku 41 956 ruutmeetrit ning eeldatav kasvuhoonegaaside heitkoguse vähenemine on 742,2 tonni. Tulenevalt lubatud heitkoguse ühikute müügi kokkulepetest on finantsinfo konfidentsiaalne.

Comments  
  +1
:u :u Võru kohtumaja ja Võru politseimaja :u :u

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD