Talverehvidega sõitmine on laupäevast kohustuslik

Pilt on illustratiivneLaupäevast tohib Eesti teedel autoga sõita vaid talverehvidega, nende kasutamine on Eestis kohustuslik 1. detsembrist veebruari lõpuni.

Talverehve tuleb kasutada kuni üheksa istekohaga sõiduautodel, kuni 3,5-tonnise registrimassiga veoautodel ja 0,75-3,5 tonnise registrimassiga haagistel. Talverehve valides tuleb silmas pidada, et rehvimustri jääksügavus oleks vähemalt kolm millimeetrit. Naastrehvidega sõitmisel peavad need olema kõigil ratastel. Rehvi purunemisel võib varurattal kasutada harilikku rehvi.

2010. aasta jaanuaris jõustus majandus- ja kommunikatsiooniministri määrus, mis lühendas naastrehvide kasutusaega 45 päeva võrra 15. oktoobrist kuni 31. märtsini, varem võis naastrehve kasutada 1. oktoobrist kuni 30. aprillini. Sõltuvalt ilmastikuoludest võib naastrehvide kasutusaega pikendada ja seda võimalust on majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, politsei ning maanteeamet talviste ilmaolude jätkumise tõttu viimastel aastatel ka kasutanud.

Naastudeta talverehvide ehk lamellrehvidega tohib Eestis sõita aastaringselt.

Maanteeinfokeskus hoiatas teisipäeva õhtul algava lume- ja lörtsisaju ning tekkiva libeduse eest ja soovitab ilma talverehvideta liiklusesse mitte tulla. Prognooside kohaselt hakkab õhtul Edela-Eestis lund ja lörtsi sadama, sadu levib kirde suunas ja võib ka tuisata. Liiklusolud muutuvad libeduse ja paiguti ka halva nähtavuse tõttu keeruliseks.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD