ERR-i nõukogu hakkab arutama saatejuhtide liigset kriitilisust

Rahvusringhäälingu (ERR) nõukogu hakkab reformierakondlasest nõukogu liikme Igor Gräzini ettepanekul arutama ERR-i saatejuhtide sõnavara ja korrektsuse koodeksit, kirjutab Postimees.

Gräzin soovib võtta arutlusele rahvusringhäälingu saadetes tema hinnangul vohava kriitilisuse riigi suhtes.

"Pakuks päevakorrapunkti, mida arutaks ilma ühegi juhatuse liikme juuresolekuta," pöördus Gräzin nõukogu liikmete poole. "Ülemäärasest kriitikast riigi kui terviku, Eesti Vabariigi kui rahva poliitilise enesekorralduse vormi vastu. ERR-i saatejuhi korrektsuse koodeks. Sõnavara," kirjutas ta.

Gräzinil kihvatas hiljuti eelkõige see, kui asuti rääkima demokraatia kriisist. Sellest järgmine samm on tema sõnul fašism ja riigipööre ning ta meenutas president Lennart Meri sõnu: "Me peame oma riiki ise tõsiselt võtma."

Rahvusringhääling on Gräzini meeldetuletusel siiski mingil määral riigiasutus. «Oleks korrektne, kui viidataks, et endine õiguskantsler Allar Jõks või Rein Raud ütlesid midagi, ja järgneb nende tsitaat. Kui see tuleb aga toimetusepoolse tekstina, siis on mul riigi pärast kurb. Seda ei tohiks teha,» rääkis Gräzin Postimehele.

ERR-i nõukogu esimees Agu Uudelepp ütles, et nõukogu arutab kindlasti Gräzini hingel olevat. Ta ise aga probleemi ei näinud ja meenutas, et rahvusringhäälingus on tööl eetikanõunik, kes esitab nõukogule kaks korda aastas oma töö aruande.

ERR-i juhatuse esimees Margus Allikmaa ja juhatuse liige Hanno Tomberg ei soovinud sel teemal kommentaare jagada. Nõukogu koosolek on 18. detsembril.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD