Professor: ühegi elektrimüüja valikul ei saa rahaline kaotus suur olla

pilt on illustratiivneTallinna tehnikaülikooli energeetikateaduskonna professori Juhan Valtini sõnul ei ole üheksal kodul kümnest mõtet üldse elektrimüüja valimisega tegeleda, kuna ka esimese ettejuhtuva elektrimüüja valikul ei saa rahaline kaotus olla suur, vahendab Postimees.

"Inimene võtku, mis tahab, eksimise võimalus ei ole kuigi suur, võib-olla viis eurot aastas," kommenteeris Valtin.

Elektrimüüjate pakkumiste võrdlusel selgus lehe andmetel, et kõige odavama ja kallima pakkumise vahe ühele väiksele majapidamisele on aastas seitse eurot. See kehtib fikseeritud hinnaga pakkumise puhul.

Kui umbes 2400 kilovatti aastas kasutav korter või pisem maja valib aga börsihinnast sõltuva paketi, siis praeguse esmaspäevase võrdluse järgi tuleb hinnaerinevus veelgi tagasihoidlikum.

Ka lehega rääkinud asjatundjad uskusid, et börsihinnaga seotud hind tuleb kokkuvõttes odavam kui fikseeritud hinnaga paketid ning küsimus on ainult inimese riskitaluvuses.

Energiaõiguse asjatundja Moonika Kuke  prognoosis aga, et enamik tarbijaid jääb kasutama üldteenust. Nii nimetakse elektrivõrgu müüdavat elektrienergiat tarbijatele, kes müüjat ei vali.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD