Eesti Energiaga on sõlmitud 100 000 elektrilepingut

Foto: Aigar NagelAS Eesti Energia teatal on praeguseks kliendid Eesti Energiaga sõlminud 100 000 elektrilepingut.

Eesti Energia teatel on tootepakkumistest klientide lemmikuks kujunenud pakett Kindel – üle 90 protsenti kõigist lepingutest on sõlmitud just selles paketis. Eelistatuimad lepingute pikkused on 12 ja 36 kuud. Enim on lepinguid sõlmitud Harjumaal, Tartumaal ja Ida-Virumaal.

Eesti Energia müügi- ja teenindusdirektor Sten Argos tõdes, et novembris on igal nädalal aina rohkem elektrilepinguid sõlmitud. "Kui oktoobri alguses sõlmisime päevas ligi 700 lepingut, siis nüüdseks on see tõusnud 9000-lepinguni."

Eesti Energia soovitab klientidel, kes on otsustanud 1. jaanuariks elektrilepingu sõlmida, teha seda selle või järgmise nädala jooksul.

Vastavalt Eesti ühinemislepingule Euroopa Liiduga avaneb 2013. aasta alguses elektriturg täielikult konkurentsile. Elektritarbijad saavad valida endale sobiva elektrimüüja ning hinnapaketi. Turu avanemine puudutab kolmandikku elektriarvest – elektrienergia hinda. Kui tarbija elektrimüüjat ei vali, tagab talle elektri piirkonna võrguettevõtja nagu seni.

Avatud turu elektrilepingu saavad sõlmida võrgulepingu omanikud. Kui klient saab praegu oma võrgu- ja elektriarveid enda nimele, on ka võrguleping tema nimel.

Kliendid, kes soovivad sõlmida elektrilepingu 1. jaanuariks, peavad elektrimüüja valiku ära tegema 10. detsembriks.

Kliendid, kes ei vali 10. detsembriks elektrimüüjat, ostavad jaanuaris üldteenust. Elektrilevi on oma võrgupiirkonnas nimetanud üldteenuse müüjaks Eesti Energia. Üldteenust on võimalik vahetada elektrimüüja paketi vastu igal kuul.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD