Ilmajaam ennustab uue nädala alguseks kuni 15 miinuskraadi

Meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi prognoosi järgi läheb ilm iga päevaga aina külmemaks ning uue nädala alguseks võib õhutemperatuur langeda koguni Naerev 15 miinuskraadini.

Neljapäeval saab madalrõhuala soojemat ja niiskemat õhku lisaks. Öösel tekib Kesk-Euroopa kohal uus aktiivne osatsüklon, mis liigub kiiresti kirdesse. Eesti jääb madalrõhkkonna põhjaserva ja päeva jooksul selle haare tugevneb. Aeg-ajalt sajab lund ja lörtsi, on tuisuoht. Õhtu poole muutub sadu lõunapoolsetes maakondades intensiivsemaks. Puhub tugev ida- ja kirdetuul, puhangud ulatuvad 15, saartel ja rannikul 17-20 m/s. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel nulli ja viie külmakraadi vahel.

Reedel tuleb madalrõhkkond põhja poole ja jõuab õhtuks Läti kohale. Lume- ja lörtsisadu muutub intensiivseks ja tuiskab. Päeval võib Kagu-Eestis ka vihma tulla ja siis on jäiteoht suur. Puhub tugev kirdetuul, puhangud ulatuvad sisemaal kuni 18, põhjarannikul enne keskööd üle 20 m/s. Päeva jooksul sisemaal ja ka saartel tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel kahest kaheksa külmakraadini, Eesti lõunaservas võib nulli ümbrusse tõusta.

Laupäeval muutub põhjapoolne külm kõrgrõhuala võimsamaks ega lase madalrõhkkonda edasi liikuda. Nõnda eemaldub madalrõhkkond Läänemerele ja nõrgeneb. Eesti jääb selle servaalale. Aeg-ajalt sajab lund, kuid sajuhulk on juba väiksem. Külma on 2-8, hommikul kohati 10 kraadi.

Pühapäeval madalrõhkkond nõrgeneb ja hääbub. Valdavaks saab külm õhumass. Sadusid on harva ja need on enamasti nõrgad, vaid merelt rannikualadele jõudvaist pilvedest võib sadu intensiivne olla. Tuul on nõrk. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel kolme ja kaheksa miinuskraadi vahel, selgema ilma korral langeb öösel sisemaal alla 10 miinuskraadi.

Esmaspäeval tugevneb kõrgrõhkkonna mõju ja saju tõenäosus on väiksem. Üksnes rannikualadel võib ikka lund või lörtsi sadada. Tuul on nõrk. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel viie ja 12 miinuskraadi vahel. Kui aga taevas terveks ööks selgineb, võivad termomeetrinäidud 15 miinuskraadi ümbrusse langeda.

Teisipäeval püsib Eesti kohal külm õhumass. Kõrgrõhkkonna mõju on tugevam ja sadusid harva. Tuul on nõrk. Öösel on külma  6-12, selgema taeva all 15 kraadi, päeval 3-8 kraadi.

Kolmapäeval on Eesti kohal kõrgrõhuvöönd. Sadusid on vähe, tuul on nõrk ja ilm külm.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD