Liiklusolud teedel on tuisu tõttu keerulised

Foto: Aigar NagelLumesadu, piiratud nähtavus ja tuisk, Võru maakonnas hommikutundidel ka vihm, on muutnud liiklemise teedel ülimalt keeruliseks.

Varahommikul enne kella kuut olid suuremad riigimaanteed maanteinfokeskuse andmetel vaatamata lume- ja libedusetõrjele lumised, lagedatel kohtadel kohati jäised ja libedad. Kinnisõidetud lund on sõidujälgede ja radade vahel.

Lumiste, kohati pinnatuisust kitsendatud teeoludega tuleb arvestada nii põhi- kui kõrvalmaanteedel. Väiksematel teedel võib esineda pinnatuisust läbimatuid kui ka raskelt läbitavaid lõike. Saju jätkudes on oht libeduse laienemisele.

Maanteeinfokeskus soovitab pikemale sõidule minna täispaagiga, laetud telefoniga ja sobiva riietusega, millega võiks minna ka autost välja. Autos peaks olema taskulamp, lumelabidas, hari, jääkaabits ja ohutusvest.

Päästeamet hoiatab ohtlike teele langenud puude eest Lõuna-Eestis

Päästeamet hoiatab teele langenud puude eest, millele otsa sõitmise vältimiseks tuleb olla tähelepanelik ja sõita aeglasemalt, sest teed on lumised, libedad ja halva nähtavusega.

Põlvamaal, Võrumaal ja Valgamaal on päästjad öö jooksul aidanud liikuma mitmeid rekkaid ja sõiduautosid, mis on lumme kinni jäänud, teatas päästeameti pressiesindaja BNS-ile.

Varahommikul said Lõuna-Eestis ka mõned sõiduautod kannatada, kui nad teele langenud puudele otsa sõitsid. Statistiliselt on küll neljapäeva õhtul kella 18.00-st kuni kella 6.00-ni reede hommikul olnud loodusjõududest põhjustatud sündmusi, kus on vaja läinud päästjate abi, kokku 18, kuid need on pressiesindaja teatel üsna hoiatavat laadi.

Inimesed on hakanud pärast kella 6.00 hommikul tööle liikuma ja päästjad saavad läbi häirekeskuse järjest teateid teele langenud puudest.

Päästeamet soovitab varuda sõitmiseks aega, sest nii põhi, kõrval kui tugimaanteed võivad olla tuisu tõttu kitsamad, aga kindlasti on nad talviselt libedad. Enne autoga teele minekut tasuks kaasa võtta vähemalt laetud mobiiltelefon.

Eestis on elektrita ligi 3000 majapidamist

2012-11-30  09:19:38

Reede hommikul oli rikkeliste katkestuste tõttu üle Eesti elektrita 2901 majapidamist.

Harjumaal oli Eesti Energia andmetel elektrita majapidamisi 891, Lääne-Virumaal 624, Valgamaal 392, Jõgevamaal 322, Võrumaal 277, Ida-Virumaal 122, Viljandimaal 118, Tartumaal 85, Põlvamaal 54, Pärnumaal 13 ja Järvamaal üks.

Üle Eesti oli rikete tõttu rivist väljas kokku 303 alajaama.

Comments  
  0
Lumi tuli jälle nii kiiresti maha, et :u

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD