Elektrita on veel ligi 1400 majapidamist

Reede õhtuse seisuga oli elektrita veel ligi 1400 majapidamist, samas pole paljudest katkestustest veel teada antud.

Reedel kella 15.30 ajal oli elektrita veel ligi 1400 majapidamist, sellele lisandub tõenäoliselt kuni 800 prognoositud tõenäolist elektrikatkestust, teatas Elektrilevi BNS-ile.

"Inimeste töölt koju jõudes katkestuste arv tõenäoliselt hetkeks kasvab, sest seni teadmata katkestusest hakatakse meile teada andma," ütles Elektrilevi juhtimiskeskuse juhataja Taivo Tõnne. „Kuna ilm on paremaks läinud, siis enamiku praeguseks teada olevatest riketest jõuame veel tänase päeva jooksul kõrvaldada. Paraku mõned majapidamised jäävad elektrita kuni laupäevani," lisas ta.

Elektrikatkestusi põhjustavad enamasti tuule ja raske lume tõttu liinidele langevad puud ja oksad ning liinidele kogunev lumi ja jäide. Kokku on kahe päeva jooksul elekter tagasi toodud 23 869 majapidamisele.

Elektrilevi pressiesindaja märkis, et rikete kõrvaldamise muudab keerulisemaks kinni tuisanud teed ja maha sadanud paks lumi, mis raskendab avariimeeskondade ligipääsu rikkelistele liinidele. Rikkemeeskonnad kõrvaldavad rikkeid vajadusel kogu nädalavahetuse vältel.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD