Eesti Interneti SA langetas .ee domeeni hinda 11,8 protsenti

Eesti Interneti Sihtasutuse nõukogu langetas .ee domeeni aastaks registreerimise hinda 11,8 protsenti 15 eurole ning kinnitas domeenireeglite muudatuse, millega pikeneb domeeni registreerimise pikim võimalik periood seniselt ühelt aastalt kuni kolme aastani.

Muudatused jõustuvad alates järgmise aasta 1. märtsist. Domeenitasu on registreerimisperioodi pikkusele vastavalt 15 eurot, 29 eurot ja 42 eurot, millele lisandub käibemaks.

Eesti Interneti SA juhatuse esimees Heiki Sibul ütles pressiteates, et keskmiselt lisandub praegu kuus 950 domeenimine ning tänavu aasta oodatav pikendamiste protsent on ligikaudu 85. "Meie strateegiline eesmärk on domeenide arvu suurendamine, mis võimaldaks tasu edaspidi veelgi alandada," märkis Sibul.

"Pikemate registreerimisperioodide järele on olnud registreerijate nõudlus ja loodame, et muudatused avaldavad positiivset mõju ka domeenide arvule," lausus Sibul.

Domeenitasu ehk registritasu on Eesti Interneti SA registripidajatelt küsitav tasu. Tasu lõpptarbijale ehk registreerijale määratakse registripidajate poolt vabaturul arvestades konkurentsi.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD