Rakendusplaan näeb ette laste vaimse tervise keskuse loomise

Uus rahvastiku tervise arengukava rakendusplaan näeb ette laste vaimse tervise keskuse loomise Tallinnasse.

Rahvastiku tervise arengukava rakendusplaan koondab kokku kõikide ministeeriumite rahva tervisega seotud tegevused ja seab tegevustele tähtajad, plaan hõlmab aastaid 2013–2016, teatas sotsiaalministeerium BNS-ile.

Rakendusplaan näeb ette Tallinnasse laste vaimse tervise keskuse ehitamise, lisaks on kavas välja arendada regionaalsed keskused, kus pakutakse lastele vaimse tervise teenuseid. Selleks, et abi õigeaegselt lasteni jõuaks, tegelevad keskused ka võrgustikutööga ja koolitavad inimesi nii sotsiaal- ja haridussektorist, kohalikust omavalitsusest kui ka politseist. Vastavaid teenuseid pakkuvad keskused hakkavad olema Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Ida-Virumaal.

Rahvatervisele taotleti Norra finantsmehhanismidest toetust kokku 8 912 000 eurot. Programmi rahaline kogumaht on 10 484 705 eurot. Terve rakendusplaani kogumaht nelja aasta jooksul on enam kui neli miljardit eurot.

Rakendusplaan pöörab veel tähelepanu ka näiteks puuetega inimeste ja patsientide õiguste tagamisele, eakate mitmekülgsele toele jne.

Sotsiaalminister Hanno Pevkur märkis, et rahvastiku tervise arengukava aastateks 2009–2020 seadis prioriteediks inimeste eluea pikendamine ja elukvaliteedi tõstmine. "Arengukava rakendusplaani 2013–2016 tegevused jätkavad varasemalt alustatut, kuid lisandub ka palju uut," sõnas minister. Nii soovib ministeerium lisada rotaviiruse vaktsiini riiklikusse immuniseerimiskavasse ja arendada edasi laste vaimse tervise teenuseid.

Arengukava koondab ühtseks tervikuks strateegiad ja arengukavad, millele tuginedes soovib riik tagada, et Eesti inimeste tervis ja elukvaliteet paraneksid ja pikeneks tervena elatud eluiga.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD