Keskkonnaamet hakkas võtma vastu kalastuskaartide taotlusi

Keskkonnaamet hakkas esmaspäeva hommikust vastu võtma kalastuskaartide taotlusi, kalastuskaarte saab taotleda keskkonnaameti kontorites, posti teel, internetis ja mobiilimaksega.

Taotlemisel tuleb esitada vormikohane taotlus, mille leiab keskkonnaameti kodulehel. Täidetud taotluse võib tuua püügiveekogu asukohajärgsesse keskkonnaameti kontorisse, saata posti või e-posti teel. E-posti teel esitataval taotlusel peab olema loa taotleja digitaalallkiri.

Taotlemisel internetis saab kalastuskaarti taotleda www.pilet.ee keskkonnas, teatas keskkonnaameti pressiesindaja BNS-ile.

Mobiiltelefoniga on võimalik kalastuskaarti osta vaid nendesse piirkondadesse, kus välja antavate lubade arv ei ole piiratud, näiteks forellijõed, lõhejõed ja Endla looduskaitseala. Piirarvuta kalastuskaarte saab osta ka mõnest Eesti Posti postkontorist.

Kalastuskaart on elektrooniline dokument keskkonnaregistris ja püügiõigust saab tõestada isikut tõendava dokumendi alusel.

Keskkonnaminister kehtestas 2013. aastaks kalastuskaardi püügivõimalusi käesoleva aastaga samas mahus, ka püügiõiguse tasu on sama. Sel aastal on ligi 60 protsenti lubadest internetikeskkonnas. Kalastuskaardi maksumus sõltub püügivahendist ja püügipiirkonnast.

Väljastatud kalastuskaardi kehtivust saab kontrollida nii kalanduse infosüsteemis kui ka www.pilet.ee keskkonnas, kuhu saab sisse logida lisaks ID-kaardile ka pangalingi, mobiil-ID ja kasutajakonto loomise kaudu. Samuti saab kalastuskaardi kehtivuse kohta küsida infot keskkonnaametist.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD