Ergma avas riigikogu hoones Võrumaa käsitöömeistrite näituse

http://fotoalbum.riigikogu.ee/v/2012/Riigikogu/Vorumaa/Riigikogu esimees Ene Ergma avas täna Riigikogu hoone vestibüülis traditsioonilise jõulueelse Võrumaa käsitöömeistrite näituse. „On tore taas Riigikogus tervitada Võrumaa rahvast, kes oma suurepärase käsitööga on jõudnud siia juba 12. korda. Usun, et Riigikogu liikmed ja Kantselei ametnikud leiavad siit kaasa kenad kingitused, millega jõulu ajal oma lähedasi ja sõpru rõõmustada,“ ütles Ergma näitust avades.

Näituse avamisel osalenud Võrumaa Omavalitsuste Liidu esimees Tiit Tõnts meenutas aega 12 aastat tagasi, kus Riigikogus näituse korraldamise ideele pani aluse Rõuge valla rahvas. Tõnts märkis, et järgmisel aastal on kohalikele omavalitsustele oluline aasta, kuna toimuvad valimised, mis võivad kaasa tuua muutused valdade juhtimises, kuid ta loodab, et see ilus näitusetraditsioon jätkub ka edaspidi.

Nii nagu kõigil eelnenud aastatel, on ka tänavuses väljapanekus palju erinevad töid - kudumid, puidutooted, kaltsuvaibad, lapitekid, padjad, linasest kangast tooted, keraamika, hoidised, ehted ja veel palju muud, mis Võrumaa ja Setomaa käsitöömeistrid on aasta jooksul valmistanud. Huvilistel on võimalik näitusel välja pandud esemeid ka kaasa osta.

Näitus jääb avatuks 5. detsembrini.

Fotod näituse avamiselt: http://fotoalbum.riigikogu.ee


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD