Eesti Energia pakkus vee-ettevõtete liidule parimaid fikseeritud hindu

Eesti Vee-ettevõtete Liidu (EVEL) elektrienergia ühishanke seitsmest osast kuuel parima pakkumise teinud Eesti Energia pakkus fikseeritud hindu vahemikus 41,34 eurot kuni 42,5 eurot megavatt-tunni eest, mis oli konkurentide pakkumistest soodsam, teatas liit.

Hanke 100-protsendiliselt börsihinnaga elektrienergia ostu osas oli parim aga Baltic Energy Services ja Baltic Energy Partnersi ühispakkumine.

Eesti Energia suurkliendiosakonna juhataja Artur Teesalu ütles pressiteates, et hankele võimaldasid head pakkumist teha muu hulgas õnnestunud ajastus ning mõistlikud hanketingimused. "EVEL-i kasuks rääkis kindlasti ka tarbimisprofiil, mis näitab, et elektrit ei tarbita mitte vaid kallistel tipuhetkedel, vaid ka soodsama elektri börsihinna aegadel. Samuti oli EVEL-i hanke pakkumise hetkeks saastekvoodi hind võrreldes varasemaga oluliselt langenud, mistõttu saime teha tavapärasemast soodsama pakkumise," ütles Teesalu.

EVELi juhatuse esimees Hans Liibek ütles pressiteates, et kuna elektri hind moodustab joogivee ja kanalisatsiooni hinnast suhteliselt suure osa, sõltub hanke tulemustest enam kui 300 000 Eesti elaniku tulevaste igakuiste veearvete suurus.

Ühishankel saavutatud hindade üle on EVEL-i teatel heameelt väljendanud vee-ettevõtete kulusid kontrolliv konkurentsiamet, kes avaldas EVEL-i korraldatud ühishankega liitunud vee-ettevõtjatele tunnustust.

"Konkurentsiamet kiitis just ühishanke korraldamise ideed raamlepinguna, mis võimaldab minikonkursside korraldamist," ütles EVEL-i tegevdirektor Vahur Tarkmees pressiteates. "Konkurentsiamet soovitas meil seda head praktikat jätkata ning toetas EVELi ideed mõelda ka muudele ühishankega ostetavatele võimalustele, mis võiks veehinna kasvutempole rahustavalt mõjuda."

Tarkmehe sõnul osales ühishankes 36 vee-ettevõtet, kelle aastane elektrienergia tarbimine on kokku ligikaudu 60 000 megavatt-tundi. Suuremad piirkonnad, kelle elanike tulevased veearved hankest tulemustest sõltuvad, on Pärnu, Rakvere, Valga, Võru, Paide, Rapla, Keila, Sillamäe, Haapsalu, Kärdla, Kuressaare, Viljandi linnad ning Viimsi, Kiili, Saku ja Saue vallad.

Vee-ettevõtete volitatud esindajana tegutses hankel AS Matsalu Veevärk.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD