Michal läheb ministrikohalt lahkumise järel riigikogu liikmeks

Justiitsminister Kristen Michal kavatseb taastada pärast justiitsministri kohalt lahkumist oma saadikuvolitused riigikogus, tema asumisel parlamendi liikmeks peab saadikohalt lahkuma tema asendusliige, Reformierakonna fraktsiooni kuuluv Imre Sooäär.

Michal ütles BNS-ile, et ta on otsustanud taastada oma saadikuvolitused parlamendi liikmena.

Tallinnas Kesklinnas, Lasnamäel ja Pirital kandideerinud Michal sai mullu märtsis toimunud riigikogu valimistel 2062 häält, tema asendusliige Imre Sooäär kogus samas 1309 häält.

Michali sõnul kavatseb ta justiitsministri kohalt lahkumise järel jätkata Reformierakonna volikogu esimehena.

Reformierakonda kuuluv justiitsminister Kristen Michal teatas neljapäeval, et astub tagasi, põhjendades seda vajadusega kaitsta Reformierakonda ja valitsuse töövõimet. Michal teatas Reformierakonna pressiesindaja vahendusel BNS-ile, et tagasiastumine on tema isiklik otsus.

"Tegin sellise otsuse oma hinges juba mõnda aega tagasi. Olen oma otsust arutanud peaministriga ja selle temaga kooskõlastanud. Ta toetas mu otsust. Loomulikult olen ma nukker, et poliitiline olukord on selliseks kujunenud. Mul on kahju, sest paljud algatatud asjad on pooleli. Sellist otsust – ametist tagasi astuda – ei tee ükski valitud isik hetkeemotsioonist lähtuvalt. Olen selle enda jaoks põhjalikult läbi mõelnud," märkis Michal oma avalduses.

Michali sõnul lahkub ta, sest peab raskendatuks töötamist olukorras, kus näeb oluliste muudatuste vajadust õiguskaitse valdkonnas, kuid nende tegemine on tema isiku vastaste rünnakute tõttu sihilikult takistatud.

Peaminister Andrus Ansip viib justiitsminister Kristen Michali lahkumisavalduse president Toomas Hendrik Ilvesele esmaspäeval, uue justiitsministri kandidaadi esitab Reformierakonna juhatus reedesel koosolekul.

Peaminister tänas reedel Kristen Michalit tehtud töö eest. Tema sõnul on Kristen Michali juhtimisel tehtud olulised muudatused inimeste põhiõiguste paremaks kaitsmiseks, vastu on võetud aastaid oodatud avaliku teenistuse seadus ja uus korruptsioonivastane seadus ning lõpule on viidud vanglareform.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD