Prokurör nõudis mõrvasüüga meestele pikka vangistust

vtPõhja ringkonnaprokurör Rita Siniväli nõudis reedel Harju maakohtus karmi karistust meestele, kes süüdistuse järgi mõrvasid kunagi vangivalvurina töötanud mehe.

Prokuröri hinnangul on 40-aastase Gennadi ja 29-aastase Konstantini süü mõrvas tõendatud ning kohus peaks neile määrama vastavalt 18- ja 14-aastase vangistuse. Kaitsjad leidsid, et kohus peaks mõrvasüü ümber kvalifitseerima kehaliseks väärkohtlemiseks ning lugema karistuse kantuks kohtueelsel ajal vahi all viibitud ajaga.

Kohus kuulutab lahendi 20. detsembril.

Algselt oli koos Gennadi ja Konstantiniga kohtu all ka 43-aastane Marina, kellel lasus süüdistus kehalises väärkohtlemises, kuid tema osas lõpetas kohus menetluse juba kevadel otstarbekuse kaalutlusel. Praeguseks on aga naine surnud.

Tänavu kevadel alanud protsessil tunnistasid Gennadi ja Konstantin end mõrvas osaliselt süüdi.

Veretöö toimus tunamullu 19. novembri hommikul kella 8.30 ajal Uus-Maleva tänaval asuvas korteris, kus seltskond viinasõpru läks joomingu käigus tülli ning kaks meest ja naine tungisid oma joomakaaslasele kallale. Rängalt peksa saanud ohver suri saadud vigastustesse. Hiljem selgus, et tegemist oli endise vangivalvuriga, mis ründajad agresiivseks muutis.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD