Perevägivalla eest vangi saadetud mehe karistus jõustus lõplikult

Oma elukaaslase kallal järjepideva füüsilise vägivalla tarvitamise eest vangi saadetud mehe karistus jõustus lõppeval nädalal lõplikult, kuna riigikohus ei võtnud tema kaitsja kassatsioonkaebust menetlusse.

37-aastane Igor sattus seadusega pahuksisse tänavu juuni alguses, kui ründas pika aja vältel oma elukaaslast. Purjus mees lõi naisele esmalt rusikaga vastu pead, seejärel tiris ta juukseid pidi põrandale pikali, lõi korduvalt jalaga ning lõpuks andis rusikahoobi näkku. Vägivallatsemine vältas järjepidevalt kokku kolm tundi.

Politsei pidas Igori samal päeval kinni ja kohus võttis ta vahi alla, kuna meest oli varem kolm korda kriminaalkorras karistatud, kusjuures kahel korral sama naise ründamise pärast.

Harju maakohus mõistis Igori süüdi piinamises ning karistas teda lühimenetluse korras ühe aasta ja nelja kuu pikkuse vangistusega.

Igor ja tema kaitsja pidasid karistust liiga pikaks ning vaidlustasid maakohtu otsuse Tallinna ringkonnakohtus. Apellatsioonkaebuse esitas ka kannatanu, kes kurioossel kombel palus samuti süüalusele kergemat karistust. "Olen talle andestanud ja ei oma tema suhtes pretensioone. Meil on ühine laps, kes vajab isa," märkis kannatanu. Tallinna ringkonnakohus jättis siiski otsuse jõusse, leides oktoobris, et apellatsioonkaebused on ilmselgelt põhjendamatud.

Igori kaitsja pöördus seejärel kassatsioonkaebusega riigikohtusse, kuid see ei saanud lõppeval nädalal menetlusluba ning see tähendab Igorile määratud karistuse lõplikku jõustumist.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD