President ei andnud sadistlikule naistapjale armu

President Toomas Hendrik Ilves jättis lõppeval nädalal rahuldamata sadistliku tapmise eest pikka vangistust kandva naise armuandmispalve.

Riigipea ei leidnud ühtgi põhjust, miks peaks Aleftina Kuprina enne karistusaja lõppu vabadusse lubama. Samale seisukohale jõudis president ka mullu suvel naise esimest armuandmispalvet läbi vaadates. Tänavu septembris jättis aga Harju maakohus rahuldamata Kuprina taotluse ennetähtaegseks vabanemiseks.

2008. aastal kevadel karistas Pärnu maakohus Aleftina Kuprinat tapmise eest kaheksa-aastase vangistusega ning tema kuriteokaaslast Sergei Taljaronokit tapmise ja röövimise eest sama pika karistusega.

Süüdistuse järgi panid Kuprina ja Taljaronok võika kuriteo toime 2008. aasta 15. mai hilisõhtul, kui sisenesid Pärnus oma tuttava elukohta ning asusid joobes olekus voodis lamanud meest peksma. Mõne aja möödudes tirisid kurjategijad oimetu ohvri põrandale, panid ta istuvasse asendisse, tõmbasid tal püksid jalast ning Kuprina asus noaga vigastama mehe suguelundeid. Seejärel keerasid ründajad ohvri kõhuli ning Kuprina jätkas võõrkehadega kannatanu seksuaalset ahistamist.

Üliraskeid vigastusi saanud ohver suri kuriteopaigal.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD