Riigikogu ümarlaud: haldusreformita ei ole võimalik edasi minna

Riigikogu omavalitsuste- ja regionaalpoliitika toetusrühma ümarlaual tõdeti, et riigikogu peaks tegema järgmise aasta jooksul konsensuslikud otsused, milliseks kujuneb Eestimaa halduskorraldus 2017. aastast.

Ümarlaual osalejad tõdesid riigikogu pressiteenistuse teatel, et ilma haldusreformi läbiviimata ei ole võimalik riigil enam edasi minna. "Vajalikud otsused tuleb vastu võtta järgmise aasta jooksul, et need saaksid rakenduda 2017. aasta kohalike valimiste järel,“ rääkis Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) kuuluv riigikogu omavalitsuste- ja regionaalpoliitika toetusrühma esimees Aivar Kokk.

Koka sõnul on oluline välja valida, millised saavad olema regionaalsed tõmbekeskused ja millised maakondlikud tõmbekeskused. „Kui need otsused on tehtud, saame edasi liikuda ja alustada investeerimist piirkondade ja tõmbekeskuste vahelisele kiirele ühendusele. Samuti tuleb panustada tõmbekeskuste ja Tallinna vahelisele ühendusesse,“ rääkis Kokk.

Koka sõnul arutati ümarlaual ka teisi aspekte, kuidas maapiirkondade konkurentsivõimet parandada. „Toetusrühma arusaama kohaselt peaks riik olema eeskujuks kaugtöö kohtade loomisel. Tehniliste võimaluste poolest oleme täna selleks küpsed. Samuti võiks riik järgmise viie aasta jooksul igal aastal kolm protsenti riigiametite töökohtadest suunatama maapiirkondadesse – kokku 15 protsenti viie aasta peale,“ ütles Kokk.

Omavalitsuste- ja regionaalpoliitika toetusrühma ümarlaual osalesid lisaks toetusrühma liikmetele ka regionaalminister Siim Kiisler, mitmed omavalitsusjuhid ning Eesti Maaomavalitsuste Liidu ja Eesti Linnade Liidu esindajad.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD