Arengukava näeb ette ajateenijate ja kaitseliitlaste arvu kasvu

Foto: Inno Tähismaa

Uus kaitseväe kümneaastane arengukava näeb ette ajateenijate arvu kasvu veerandi võrra, samuti Kaitseliidu liikmeskonna suurenemise ligi kolmandiku võrra.

Kaitseväe arengukava aastateks 2013-2022 näeb ette aastas teenistusse kutsutavate ajateenijate arvu suurenemise veerandi võrra ehk praeguse 2500 asemel on kavas edaspidi teenistusse kutsuda 3200 noort.

 

Kaitseväe juhataja brigaadikindral Riho Terras ütles kolmapäeval ajakirjanikele, et arengukava näeb ette ka ajateenijate olemtingimuste parandamise, selleks ehitatakse olemasolevate üksuste territooriumitele Tapal, Jõhvis, Ämaris ja Võrus uued kasarmud. Kaitseväe linnakud Tallinnas Marja tänaval ja Rahumäel ning Võrumaal Meegomäel suletakse ning need kinnistud müüakse maha.

 

Kaitseväe juhataja tõi esile, et praegu on kaitseväes probleemiks ajateenijate väljalangemine, tema hinnangul aitaks seda probleemi vähendada näiteks kehaliste normide järk-järgulinne suurendamine.

 

Brigaadikindral Meelis Kiili, kes peatselt asub juhtuma Kaitseliitu, sõnas, et ambitsioon tõsta kaitseliitlaste arvu 30 000 on täiesti teostatav.

 

Ta märkis, et territoriaalkaitse andmine Kaitseliidule on loogiline areng, sest "Kaitseliit on igal pool".

 

Käesoleva aastal algul kuulus koos eriorganisasioonidega Kaitseliitukokku 21 679 inimest. Neist kuulus 13 264 Kaitseliitu, Naiskodukaitsesse 3094, Kodutütardesse 3574 ning Noortesse Kotkastesse 1747 inimest.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD