Reformierakond: toetus pöördus teises küsitlusperioodis tõusule

vtReformierakonna hinnangul pöördusid nende toetuse näitajad erakondade populaarsusküsitluse teises perioodis tõusule, erakond seob seda justiitsministri tagasiastumisega.

"Kui võrrelda Reformierakonna toetusnumbreid küsitlusperioodi esimeses ja teises pooles, siis teises pooles on toetusnumbrid tõusule pööranud. Kindlasti võib kuu teise poole tõusu taga näha Kristen Michali otsust astuda kõrvale, et tema alustatud reformid saaksid jätkuda. Oluliseks võib pidada ka toimunud valitsuskabineti värskendust," ütles BNS-ile Reformierakonna peasekretär Martin Kukk.

Kukk viitas eelmisel nädalal avalikustatud rahvusringhäälingu tellitud erakondade populaarsusuuringu vaheküsitluse tulemustele. Kui vaheküsitluse andmetel toetas Reformierakonda 21,4 protsenti, siis detsembrikuu kokkuvõttes oli peaministripartei toetus 22 protsenti.

Detsembris tõusis kõige populaarsemaks parteiks Sotsiaaldemokraatlik Erakond, keda toetas ERR-i uudistetoimetuse tellitud Emori küsitluse järgi 28 protsenti valimisealistest kodanikest. Sotsiaaldemokraatlikule Erakonnale järgnes populaarsuselt Keskerakond 24-protsendilise toetusega. Pikka aega erakondade reitingutabeli esikohal olnud Reformierakond langes detsembris 22-protsendilise toetusega kolmandaks ja suvel alanud mõõna on kahel viimasel kuul pööranud taas tõusule Isamaa ja Res Publica Liit, kes saavutas detsembris oma aasta kõrgeima toetuse 18 protsenti.

Koalitsioonierakondade toetus ulatus detsembris kokku 40 ja opositsioonierakondade oma 52 protsendini.

Comments  
  -5

Quoting võrulane:

Olen veendunud, et reaalselt ei pöördu reformierakonna toetus enam kunagi tõusele, arvestades millise kaose RE on tekitanud rahvale oma lolluste, ahnuse ja suuruse hullustuses, aga paber kannatab kõike.


Küll pöördub,kui lumpen pastaka ja kantossid saab.
  +10
Olen veendunud, et reaalselt ei pöördu reformierakonna toetus enam kunagi tõusele, arvestades millise kaose RE on tekitanud rahvale oma lolluste, ahnuse ja suuruse hullustuses, aga paber kannatab kõike.
  +9
Et jätkuks reformid, mis aitavad kaasa Eesti rahva täieliku väljasuretamisele!

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD