Telesaates paljastatud seksuaalkurjategija sai karistada

Pilt on illustratiivneHarju maakohus karistas esmaspäeval tingimisi vangistusega meest, kes tegi internetis lapsele seksuaalse alatooniga ettepanekuid ning kelle paljastamisel mängis rolli ka ETV saade "Pealtnägija".

Kohus mõistis 32-aastase Aimari süüdi alla 14-aastasele isikule seksuaalse sisuga kohtumisettepaneku tegemises ja kohtumist ettevalmistava teo tegemises, samuti lapseealise seksuaalses ahvatlemises. Kohus määras mehele ühe aasta ja kuue kuu pikkuse tingimisi vangistuse kolmeaastase katseajaga, mille jooksul peab ta täitma kriminaalhooldaja kontrollnõudeid.

Lisaks tavapärastele kontrollnõuetele ei tohi mees katseaja kestel külastada lastele mõeldud interneti suhtlusvõrgustikke ega suhelda alla 14-aastaste isikutega, välja arvatud lähisugulased, ning peab osalema kriminaalhooldaja poolt määratud sotsiaalabiprogrammis.

Samuti mõistis kohus mehelt riigieelarve tuludesse välja menetluskulud ehk süüdimõistva kohtuotsusega kaasneva sundraha 435 eurot ja kaitsjatasu 230,28 eurot.

Süüdistuse järgi ahvatles Aimar mullu 19. mail ja kolmel novembri päeval internetikeskkonnas www.armastusesaal.org seksuaalselt talle teadaolevalt 11-aastast tüdrukut. Mees andis lapsele detailseid juhtnööre suuseksist, et tutvustada tegevust, millega tema ja laps hakkaks kohtumisel tegelema. Samuti pakkus ta lapsele reaalset seksuaalvahekorda. Kuritegu jäi lõpule viimata vaid seetõttu, et 11-aastase tüdrukuna esines politseiametnik.

Samuti sai Aimar süüdistuse selles, et mullu novembris ahvatles ta samas internetikeskkonnas seksuaalselt temale teadaolevalt 13-aastast tüdrukut, pakkudes lapsele kokkusaamist Tallinnas asuvas tanklas, et tüdruk teeks talle suuseksi. Kokkulepitud ajal mullu 30. novembril saabus Aimar oma sõiduautoga tanklasse, kuid kuritegu jäi lõpule viimata, sest 13-aastase tüdrukuna esinenud isik oli tegelikult ajakirjandusliku eksperimendi raames tegutsenud ETV saate "Pealtnägija" täisealine ajakirjanik.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD