Lahingukooli lõpetas 15. lend reservohvitsere

Pilt on illustratiivne  Foto: Inno TähismaaKaitseväe Võru lahingukooli lõpetas kolmapäeval viieteistkümnes lend reservohvitsere, kaitseväe juhataja brigaadikindral Riho Terras kutsus kursuste lõpetajaid jätkama reservteenistust õppekogunemistel ja täiendama oma sõjalisi oskusi kaitseväe õppustel.

Reservõppekogunemised on saamas üha enamatele ohvitseridele ja sõduritele tavapäraseks rutiiniks, nende aktiivne osalus süvendab nii reservohvitseride endi, tööandjate kui töötajate kaasatust riigikaitsesse,” sõnas Terras reservohvitseridele kõneldes.

 

Koos reservohvitseridega lõpetasid kolmapäeval lahingukooli vanemallohvitseride ja erialaallohvitseride kursused, teatas kaitseväe peastaabi pressiesindaja. Kolmapäeval kooli lõpetanud kaitseväelased ja reservväelased läbisid koos nädalase väliõppuse, kus harjutasid jalaväerühma patrulli, kaitset ja rünnakut.

Vanemallohvitseride kursuse lõpetajad sooritasid 70 kilomeetri pikkuse rännaku, mis lõppes kolmapäeva hommikul.

Lahingukoolis koolitatakse vanemallohvitsere ja reservohvitsere, samuti korraldab kool täiendusõpet. Lahingukooli vanemallohvitseride baaskursus kestab 11 kuud, lõpetajad saavad kutsehariduse sõjalise juhtimise erialal ja nooremveebli auastme.

Kaheksa nädala pikkusel reservohvitseride kursusel saavad osalejad jalaväerühma ülema lühikoolituse. Kursuse edukas läbimine loob eeldused edasiseks väljaõppeks erialaohvitserina täienduskursustel ja reservõppekogunemistel.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD