Ergma: tulevad külm ja virmalised aga mitte maailmalõpp

Astrofüüsikust riigikogu spiiker Ene Ergma leiab, et reedel võib tulla küll külm ilm ja välistada ei saa näiteks virmalisi, kuid mingit maailmalõppu lähiajal oodata ei ole.

"Ma olen sügavalt veendunud, et võibolla on meil siin Eestis natuke külm, aga mingisugust maailmalõppu ei tule," kinnitas Ergma BNS-ile antud intervjuus.

Maailma lõppu on tema sõnul viimasel ajal päris erinevateks aastateks ja kuupäevadeks ennustatud, kuid see on alati jäänud tulemata ja jääb ka seekord. "Maailmalõppu ennustati aastaks 2000, möödunud aastal oli üks Ameerika pastor, kes ennustas maailmalõppu ja kui seda ei tulnud siis nentis, et arvutas vist natuke valesti. Nüüd on siis see 21. detsember."

Päikese kasvanud aktiivsust kommenteerides leidis Ergma, et see võib kaasa tuua küll kaunid virmalised ja võibolla ka väiksemaid ebamugavusi, kuid kindlasti mitte maailma lõppu.

"Päikesetormid on olnud ja jäävad. Päikese aktiivsus käib tsükliliselt ja tugev päikesetorm võib näiteks sateliidid rivist välja lüüa. Aga sellest ei tule ju veel maailma lõppu. Kuigi jah - me oleme viimasel ajal väga seotud kõigi nende elektrooniliste vidinatega," leidis Ergma.

Ergma sõnul võib tunduda täieliku katastroofina, kui hommikul näiteks elektronpost ei tööta, kuid tegelikult saab edukalt elada ka ilma selleta ning elu oli olemas ka enne mobiiltelefonide leiutamist.

"Päikesetormid ja pursked võivad olla ja neid me kahjuks väga täpselt veel ette ennustada ei oska. Me teame, et kui on päikeseaktiivsuse aastad, siis nad on olemas. No tulevad ilusad virmalised, muud midagi," nentis Ergma.

Comments  
  -2
ravin pohmakat https://www.youtube.com/watch?v=RCI1B3B0y2w
  -1
tsau mis teet :-x :-x
  -1
:lol: :-) 8) ;-) :P :P :p :p :p :p :p :cry:

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD