Politsei murekoht jõulude ajal on peamiselt liiklus

Politsei peamine murekoht jõulupühade ajal on liiklus, kuid korrakaitsjad tuletavad kõigile meelde, et üksteisega arvestades saab õnnetusi vältida ja tagada kõigile rahulikud ning rõõmsad pühad.

„Eesootavatel päevadel on tipptunnid liikluses tavapärasest veel aeganõudvamad ning närvilisust liikluses rohkem. Jõululaupäevast edasi on aga murekohaks rohked külaskäigud, kus ka alkoholi tarvitatakse,“ rääkis politsei- ja piirivalveameti (PPA) korrakaitsepolitseiosakonna juht Tarmo Miilits.

Politsei soovitab suurema liiklustihedusega juba ette arvestada ja mitte jätta sõite viimasele minutile. ”Eestis ei ole nii pikki vahemaid, et kiiruseületamine olulist ajavõitu annaks. Parem hilineda ja jõuda lähedaste juurde tervelt, kui panna paari minuti pärast ennast ja teisi ohtu,” ütles Miilits.

Tema sõnul on politsei ka jõulude ajal ohtlike liiklusrikkumiste suhtes karm.

Rahulikku meelt ei ole Miilitsa sõnul siiski vaja vaid liikluses. ”Olgem pühade ajal tähelepanelikud ja heatahtlikud kõigi ümbritsevate inimeste suhtes. Ohtu märgates on mõistlik sellest kohe kas teisele inimesele või vajadusel politseile teada anda. Enamasti säästetakse nii toimides kellegi aega või vara ent teinekord ka elu ja tervist,” ütles Miilits.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD