Enamik ajateenijaid on jõulupühade ajal puhkusel

Võrumaa TeatajaEnamik kaitseväe väeosades aega teenivaid sõdureid on jõulupühade ajal puhkusel, väeosades viibivad sõdurid saavad aga soovi korral minna jõululaupäeval kirikusse ning õhtusöögiks on tavapärasest pidulikum menüü.

Staabi- ja sidepataljonis on jõululaupäeval väeosas kolmandik sõduritest. Sideväelased käivad jumalateenistusel Jaani kirikus ning panevad küünlad kaitseväe kalmistul asuvate mälestusmärkide juurde ja langenud sideväelaste kalmudele.

Kirde Kaitseringkonna pioneeripataljoni, suurtükiväepataljoni ja õhutõrjepataljoni ajateenijatest on valdav enamus lubatud puhkusele, Tapa sõjaväelinnakus on kohal 30 sõdurit.

Kuperjanovi pataljonis on ajateenijate puhkused korraldatud kompaniide siseselt. Üle poole Kuperjanovi pataljoni sõduritest puhkab jõulude ajal ning ülejäänud aastavahetusel.

Vahipataljonis ajateenijatest enamik puhkab jõulude ajal, väeosas on paarkümmend sõdurit, kes puhkavad aastavahetusel. Vahipataljoni sõduritele esines enne pühi laulja ja luuletaja Jaan Pehk.

Mereväe ajateenijatest puhkab jõulude ajal üle poole, teised puhkavad aastavahetuse ajal.

Ajateenijad tulevad puhkustelt tagasi sõltuvalt üksusest jaanuari esimestel päevadel. Juulis ja oktoobris teenistust alustanud sõdurid jätkavad väljaõpet eriala- ja allüksuse kursustel. Jaanuari esimestel nädalatel saabuvad väeosadesse uued ajateenijad, kes alustavad väljaõpet sõduri baaskursusega.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD